Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fotografija bumbara
  • 11.08.2015. 07:25

Kad priroda zove - ne bira vrijeme!

Fotograf koji je snimio bumbare kako zuje oko bilja posađenog u njegovu vrtu ostao je i sam iznenađen kada je shvatio da je uhvatio jedan nevjerojatan moment u bumbarovu, ali i njegovu životu.

Foto: Mark Parrot
  • 539
  • 128
  • 0

Fotograf koji je snimio bumbare kako zuje oko bilja posađenog u njegovu vrtu ostao je i sam iznenađen kada je shvatio da je uhvatio jedan nevjerojatan moment u bumbarovu, ali i njegovu životu.

Naime fotograf Mark Parrott (45), bio je u svom vrtu kada je primijetio bumbare u letu. Kako mu se nadohvat ruke uvijek nalazi i njegov fotoaparat za slučaj da treba nešto brzo snimiti, odmah se uhvatio posla.

Ovjekovječen zov prirode

Rijetka snimka bumbara u obavljanju nužde.

Pregledom slike jednostavno nije mogao vjerovati što je snimio, kad je ponovno pogledao sliku, ugledao je bumbara koji je osjetio zov prirode.

Bumbari inače, tehnički gledajući, ne mokre, ali oslobađaju tekućine odnosno mokraćne kiseline. Ona se formira u njihovim bubrezima gdje se miješa s ostalim otpadnim proizvodima prije nego što bude izbačena iz tijela. Količina koju pčele, odnosno njihovi rođaci bumbari izbacuju je vrlo mala, tako da je to vidjeti uživo iznimna rijetkost, a slike o tim trenucima su još i rjeđe.

Fotograf Mark Parrott je o ovoj slici izjavio: "Bio sam šokiran i uzbuđen istovremeno kad sam vidio što sam uslikao i nisam jednostavno mogao vjerovati onom što vidim. Ovakve je kadrove inače vrlo teško dobiti bez stativa, ja sam imao sreće i uspio ga snimiti ručno."

Foto: Mark Parrot


Tagovi

Bumbar Fotograf Mokraća Mokraćna kiselina Mark Parrott Mrimsbytelegraph Zov prirode Fotografija


Autor

Antun Karlović

Više [+]

Pčelar praktičar, osnivač i urednik portala pcelarstvo.hr, koji svakodnevno svojim poznanicima uporno dosađuje neprestano pričajući o pčelama i njihovoj korisnosti za okoliš.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]