Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • HPS 112
  • 06.06.2021. 15:00
  • Vukovarsko-srijemska, Županja

Još jedan spašen roj - pčele ostale u bačvi

Na svakakve situacije nailaze članovi Hrvatske pčelarske službe.

Foto: HPS 112
  • 611
  • 88
  • 0

Članovi Hrvatske pčelarske službe 112 nailaze na terenu na svakakve situacije. Tako su kolege iz Županje početkom lipnja dobili dojavu o roju pčela koji se čovjeku uselio u bačvu.

Kako i sami navode, s novom opremom nije im bio problem izvaditi roj, no došli su na ideju kako bi bačvu otkupili od vlasnika s ciljem da pčele ostanu gdje su se same smjestile i očito se dobro osjećale.

Vlasnik, gospodin Maričić, koji im je dojavio za roj i zamolio da ako ga mogu izvaditi kako bi istu mogao koristiti i dalje, kad je čuo da bi je radije otkupili pa da pčele ostanu u njoj i dalje, istu im je na njihovo veliko iznenađenje – poklonio.

Sad pčele u bačvi krase njihov bazni pčelinjak u Županji. 

Damir Piljić, Ivan Misković i Danijel Čajko na tom su dijelu Lijepe naše primjer dobre pčelarske prakse koju odrađuju s puno elana i pokazuju kako pčelarstvo s malo volje može biti na zadovoljstvo cijele lokalne zajednice. 

Inače, za sve rojeve pčela nepoznata vlasnika, koji vam smetaju ili za koje smatrate da ih treba zbrinuti na adekvatan način možete se obratiti pozivom unutar Hrvatske pčelarske službe. Brojevi telefona dežurnih pčelara dostupni su na stranicama HPS 112.


Tagovi

Roj pčela Spašavanje Bačva Hrvatska pčelarska služba


Autor

Antun Karlović

Više [+]

Pčelar praktičar, osnivač i urednik portala pcelarstvo.hr, koji svakodnevno svojim poznanicima uporno dosađuje neprestano pričajući o pčelama i njihovoj korisnosti za okoliš.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs