Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Promatranje pčela
  • 13.05.2016. 17:30

Jedina škola u Hrvatskoj koja ima apisarij

Izložbena košnica za pčele - apisarij, nalazi se u samo dvije ustanove u Hrvatskoj.

Foto: Kristijan Toplak, vpz.hr
  • 2.891
  • 295
  • 0

Učenici Srednje škole Stjepana Sulimanca iz Pitomače od sredine travnja imaju priliku učiti o pčelama promatrajući njihov život u apisariju.

"Ono što je za insekte terarij, to je za pčele apisarij. Kroz staklo se može vidjeti kako žive pčele u jednoj zajednici. U našem apisariju su dva okvira s maticom, oni tu žive i rade, služe za edukaciju u sklopu projekta Učimo od pčela", objasnio je ravnatelj Srednje škole Stjepana Sulimanca Josip Ivoš, prenose web stranice Virovitičko-podravske županije.

Apisarij je postavio profesor hrvatskog jezika Marin Domović, inače hobi pčelar i voditelj pčelarske sekcije školske zadruge, zajedno s učenicima.

"U cilju nam je da apisarij ovdje u našem dvorištu budu stalno, osim zimi, kada bi ih unijeli u toplije prostorije", ističe Ivoš, prenosi vpz.hr. Apisarij u Hrvatskoj uz ovu inovativnu Srednju školu ima još samo Tehnički muzej u Zagrebu.

Foto: Kristijan Toplak, vpz.hr


Tagovi

Apisarij Marin Domović Josip Ivoš


Autorica

Mirta Kolar

Više [+]

Diplomirala na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, danas svestrani istraživački novinar s naglaskom na eko poljoprivredu i zaštitu okoliša.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]