Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Požar u pčelinjaku
  • 21.08.2016. 16:30

Izgorio kamion s 54 košnice i godinama rada

Šteta se procjenjuje na desetke tisuća kuna!

  • 4.971
  • 243
  • 0

Prije samo šest mjeseci izvijestili smo o podmetnutom požaru pčelaru Antunu Lukičeviću iz Slavonskog Broda, kojemu je izgorio kontejner sa 32 društva pčela, a devastirane su i ostale košnice u tom pčelinjaku. Materijalna šteta je bila velika.

Godine vrijednog rada s pčelama izgorjele su u vatri. Scenarij se ponavlja u Staroj Subocki, zapadno od Novske. Tamo je pčelaru Ivici Čukelju od kamiona na čijoj su platformi bile košnice, nakon požara ostao samo metalni kostur.

Žar iz gljive započeo vatrenu stihiju

Sveukupno su 54 košnice nestale u požaru, izgorjeli su okviri, na tlu su ostaci meda i voska. Vatra je zahvatila drvene dijelove nešto poslije 22 sata u srijedu na četvrtak, a pokušaji gašenja požara vlasnika i vatrogasaca koji su došli iz DVD-a Novska i Stare Subocke, nisu mogli učiniti puno.

Uz prisutnost inspektora za zaštitu od požara i eksploziva Policijske uprave sisačko-moslavačke obavljen je očevid kojim je utvrđeno da je uzrok požara otvoreni plamen, odnosno žar iz gljive koja služi za dimljenje pčela, a koju je 40-godišnji vlasnik ostavio upaljenu u kartonskoj kutiji u unutarnjem dijelu pčelinjaka.

Šteta i do 60 tisuća kuna

Razbuktala vatra u kratkom je vremenu u potpunosti opožarila vozilo i košnice. Šteta je velika, a procjenjuje se na 60 tisuća kuna. Ivica pak kaže kako neće odustati od pčela jer voli ovaj posao. Solidarni pčelari već se javljaju da mu pomognu u ponovnom postavljanju na noge.


Tagovi

Pčelinjak Požar


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]