• Nacionalna staklenka
  • 28.11.2018. 15:30

I kreće! Sutra se puni prva nacionalna staklenka za med

Prvu nacionalnu staklenku domaćim će medom u Županji napuniti ministar Tomislav Tolušić.

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
  • 743
  • 126
  • 0

Prva nacionalna staklenka za med puni se sutra! I to u Županji u 10 sati u Kući meda (Vinkovačka 135), a napunit će je potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. Kako podsjećaju iz Ministarstva poljoprivrede, pravo na korištenje nacionalne staklenke imaju pčelari, primarni proizvođači pčelinjih proizvoda koji nacionalnu staklenku mogu puniti isključivo Medom s hrvatskih pčelinjaka.

Između ostalog, med pakiran u nacionalnu staklenku pri stavljanju na tržište mora udovoljiti standardima kvalitete propisanim odredbama Pravilnika o medu, med mora biti propisno deklariran, označen naljepnicom proizvođača s obveznom naznakom "zemlja podrijetla Hrvatska“. Svaka nacionalna staklenka mora biti označena i znakom "Med hrvatskih pčelinjaka“ u sklopu kojeg je naveden i jedinstveni broj pomoću kojeg će potrošači moći provjeriti podrijetlo meda".

Med hrvatskih pčelinjaka u nacionalnoj staklenci!

U sklopu svog posjeta Županji, Tolušić će se sastati s gradonačelnikom Davorom Miličevićem, obići tvornicu kombajna Same Deutz Fahr te otvoriti Reciklažno dvorište.


Tagovi

Nacionalna staklenka Med Tomislav Tolušić


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi