• Svjetske face i pčele
  • 08.09.2016. 18:00

Flea voli pčele: basist Peppersa ima ih 200.000!

Basist The Red Hot Chili Peppersa, Flea, pčelarstvom se počeo baviti 2015. Danas ima tri košnice i čak 200.000 pčela.

Foto: Flea/Facebook
  • 2.367
  • 122
  • 0

Povećana svjesnost o značaju pčela dovodi u ovu granu poljoprivrede sve više ljudi koji otkrivaju koliko je jednostavno, ali i zahvalno imati vlastite košnice. Među njima su i svjetski poznate osobe. Jedna od njih definitivno je Flea, basist The Red Hot Chili Peppersa, piše modernfarmer.

Flea, kao i ostatak Peppersa, iza sebe ima cijelu povijest aktivizma - od promicanja glazbenog obrazovanja do kampanje za neovisnost Tibeta pa im zaštita okoliša nije ništa novo. Uostalom, Flea je 2015. izazvao pomutnju kampanjom protiv naftnih kompanija nakon istjecanja nafte u Santa Barbari.

Flea se prošle godine odlučio okušati u uzgoju pčela, oduševile su ga!

Američki rocker iste je godine počeo učiti kako se baviti pčelarstvom. Danas ima tri košnice s 200.000 pčela, a što radi u pčelinjaku svakodnevno objavljuje na društvenim mrežama. Na fotografijama je, pak, odjeven u zaštitna pčelarska odijela, gotovo neprepoznatljiv u odnosu na koncerte gdje je taj vrhunski basist, uredno bez majice.

Pčelinjak je, naravno, nazvao jednostavno "Fleaove pčele".

Foto: Flea/Facebook


Tagovi

Pčele Red Hot Chilli Peppers


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Izlet u Sunger (općina Mrkopalj u Gorskom kotaru) i razgovor ugodni s vlasnikom obrta Bitoraj, Ivano... Pročitaj cijelu bilješku »