Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pčelarska nagrada
  • 08.06.2023. 18:00

Europska pčelarska nagrada: I u 2023. za zaštitu pčela i drugih oprašivača 8.000 eura

Bavite se pčelarstvom i zaštitom oprašivača? Imate inovativne ideje i rješenja? Onda je ovo prilika za vas.

Foto: Depositphotos/zstockphotos
  • 1.731
  • 131
  • 0

Otvorene su prijave za pčelarsku nagradu European Bee Award 2023. koju su utemeljile 2014. godine Europska organizacija zemljoposjednika (ELO) i Europsko udruženje industrije poljoprivrednih strojeva (CEMA) s ciljem pronalaženja zajedničkih rješenja za dobrobit bioraznolikosti, nagrađivanjem projekata koji štite oprašivače.

Tri kategorije

Nagrade se dodjeljuju u tri kategorije: Praksa upravljanja zemljištem, Inovativna tehnološka rješenja i Posebno priznanje žirija.

U kategoriji Praksa upravljanja zemljištem dodjeljuje se 4.000 eura za razvoj poljoprivrednih praksi koje pomažu u stvaranju povoljnih životnih uvjeta za pčele i druge oprašivače. Cilj je da se pozitivno djeluje na njihovo prisustvo na obradivim površinama i samim tim obogaćuje bioraznolikost u poljoprivrednom okruženju.

U fokusu nagrade Inovativna tehnološka rješenja je primjena novih, inovativnih rješenja, a i za nju se dodjeljuje 4.000 eura.

Posebno priznanje će dodijeliti žiri malom ili novom projektu, farmi ili inicijativi koji promoviraju ciljeve zaštite oprašivača.

Kome su namijenjene nagrade?

Namijenjene su poljoprivrednicima, zemljoposjednicima, istraživačkim institutima, akademskim krugovima te privatnim i javnim organizacijama koji razvijaju projekte za zaštitu pčela ili drugih oprašivača i pomažu u očuvanju bioraznolikosti.

Više informacija potražite putem ovog linka gdje se može preuzeti i obrazac za prijavu.

Rok za prijavu je 8. rujna 2023. 


Povezana stočna vrsta

Pčelarstvo

Pčelarstvo

Pčelarstvo je specifična grana ljudske djelatnosti te su interes i ljubav prema pčelama rašireni u svim dobnim i obrazovnim slojevima društva. Mjesta obitavanja pčela su veliki... Više [+]

Tagovi

European Bee Award Pčele Pčelarstvo Pčelarska nagrada Zaštita oprašivača Bioraznolikost


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?