Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani meda
  • 18.09.2013. 09:40

Čak 134 uzorka meda prijavljena na ocjenjivanje

Pripreme za Dane meda u Hrvatskoj - čak 134 uzorka meda prijavljena na ocjenjivanje

Foto: RGBStock.com
  • 430
  • 20
  • 0

Čak 134 uzorka različitih sortnih vrsta meda prijavljena su ove godine na najcjenjenije ocjenjivanje kvalitete meda u Hrvatskoj koje organizira Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Osijek i Savez pčelara Osječko-baranjske županije, u suradnji s Prehrambeno-tehnološkim fakultetom u Osijeku. Ove godine bit će to 18. ocjenjivanje kvalitete meda. Za usporedbu, prošle godine na ocjenjivanju su bila 94 uzorka, a ovaj porast, kaže za Glas Slavonije Ernest Nad, voditelj Odjela za poljoprivredu HGK ŽK Osijek, dokazuje porast zanimanja za pčelarstvom kao djelatnošću, ali i za medom, sve atraktivnijim proizvodom na tržištu.

Dobro je poznato kako je u pčelarstvu i proizvodnji meda velika prednost bogata bioraznolikost koja nam omogućava proizvodnju različitih vrsta meda. "Zbog toga smo i zadovoljni što su nam dostavljeni uzorci iz svih područja zemlje. Najviše je, 40-ak uzoraka meda od bagrema, zatim tridesetak je cvjetnog meda, 14 medova od kestena i medljikovca, slijedi livadski med, lipa, kadulja i drugi medovi", navodi Nad.

Ocjenjivanje kvalitete meda, ali i pakovina meda, pića, proizvoda za poboljšanje zdravlja na bazi meda i suvenira, sastavni je dio Dana meda u Hrvatskoj, najvažnije pčelarske manifestacije u zemlji koja se održava od 4. do 6. listopada u Osijeku. Na ocjenjivanje je dostavljeno i 40-ak uzoraka pakovina te 11 pića na bazi meda. Uz HGK i Pčelarski savez, organizatori ove manifestacije su i Grad Osijek, Osječko-baranjska županija, Prehrambeno-tehnološki i Poljoprivredni fakultet u Osijeku te Agronomski fakultet Zagreb.

Foto: RGBStock.com


Tagovi

Med Ernest Nad Ocjenjivanje kvalitete Osijek Pića