Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.
 • Edukacija
 • 21.02.2014. 12:47

Bez edukacije nema proizvodnje meda

Nikad povoljnija pčelarska škola - iskoristite priliku i educirajte se

Foto: STOCKxchng
 • 1.091
 • 173
 • 0

Pučko otvoreno učilište Mentor iz Đakova u obrazovnom sektoru nameće se kao tržišni lider u regiji. Prošlogodišnje brojke koje iskazuju nešto više od 200 upisanih poljoprivrednika u zanimanje Opći poljoprivredni tehničar pokazuju da je POU Mentor pojedinačno kao ustanova iznjedrila najveći broj školovanih poljoprivrednika u okruženju. Trenutno vlada veliko zanimanje za osposobljavanje za zanimanje pčelara koje potkrepljuju činjenice da se na edukaciju unutar tjedan dana prijavilo 26 polaznika.

Nikad povoljnija pčelarska škola

Edukacije započinju u ožujku, a provoditi će se u Đakovu i Našicama. Polaznici će za vrijeme edukacije naučiti sve o:

 • Anatomiji i fiziologiji pčele
 • Pčelinjoj paši i medonosnom bilju
 • Bolestima i štetnicima pčele
 • Pčelarskoj opremi i priboru
 • Pčelarskim radovima
 • Proizvodnji pčelinjih proizvoda
 • Zaštiti na radu i prvoj pomoći
 • Ekonomici pčelarstva i Zakonskoj regulativi

Cijena edukacije iznosi 1.200,00 kuna po polazniku, dok će u Našicama zbog iznimno velikog interesa (50-60 polaznika) cijena biti znatno niža. IZ POU Mentor poručuju da žele omogućiti polaznicima završavanje pčelarske škole u mjestu stanovanja bez nepotrebnih troškova putovanja i gubljenja dragocjenog vremena, a k tome i za nižu cijenu od ponuđene na tržištu.

Pčelarstvo - primjer dobre prakse

Osim domaćeg tržišta koje prepoznaje kvalitetu Hrvatskog proizvoda velika potražnja za pčelinjim proizvodima vlada i iz zemalja Europske unije te Hrvatska u ovom segmentu poljoprivrede ostvaruje pozitivnu vanjsko trgovinsku bilancu. Hrvatska je prepoznala potencijale pčelarske grane i kontinurirani raste te je pčelarima dala potporu tj. "stala iza njih" jer su oni primjer dobre prakse gdje je značajan broj pojedinaca uspio ostvariti pozitivne financijske rezultate unatoč dugogodišnjoj gospodarskoj krizi.

Europska unija odobrila je nacionalni program potpore za sektor pčelarstva koji je prošle godine iznosio 18 milijuna kuna. Kroz program ruralnog razvoja izdvojit će se financijska sredstva koja će omogućiti ulaganja u pogone za preradu, a podrška će biti i za tzv. prodaju na kućnom pragu.

Pozivaju se svi pčelari da se pridruže ugodnom druženju na školovanju te tako spoje ugodno s korisnim i steknu zvanje pčelar s upisom u e-radnu knjižicu.

Foto: STOCKxchng

Pučko otvoreno učilište Mentor
A. Mihanovića 12 a
31400 Đakovo
Tel: 031 / 822 - 438
Fax: 031 / 822 - 436
Mob: 095 / 1252 - 695


Povezana stočna vrsta

Pčelarstvo

Pčelarstvo

Pčelarstvo je specifična grana ljudske djelatnosti te su interes i ljubav prema pčelama rašireni u svim dobnim i obrazovnim slojevima društva. Mjesta obitavanja pčela su veliki... Više [+]

Tagovi

Edukacija Pčelari Pčelarstvo Europska unija Med Mentor Đakovo Našice

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Danas smo na krškim pašnjacima ... tisuću ličkih pramenki oko nas, ali stanu sve u kadar.