• Ocjenjivanje meda
  • 30.08.2017. 15:00

Bagremov med iz Virovitice prvak AGRA-e!

Na međunarodnom ocjenjivanju meda na sajmu AGRA u Gornjoj Radgoni sudjelovalo je više od 120 uzoraka meda iz pet država. A naš je najbolji!

Foto: Dražen Jakupec
  • 654
  • 80
  • 0

Nova potvrda kvalitete hrvatskog meda dolazi nam iz Slovenije sa sajma Agra koji se još suta održava u Gornjoj Radgoni"

Naime, bagremov med Pčelarskog obrta "Jakupec" iz Virovitice proglašen je najkvalitetnijim medom od bagrema, odnosno prvakom vrste u kategoriji bagrema na međunarodnom ocjenjivanju meda na 55. međunarodnom poljoprivrednom sajmu AGRA 2017 u Gornjoj Radgoni.

"Naša najslađa županija dobila je međunarodnu potvrdu kvalitete meda sa bagremovim medom Pčelarskog obrta "Jakupec" iz Virovitice", kaže vlasnik pčelarskog obrta Dražen Jakupec.

Na međunarodnom ocjenjivanju meda sudjelovalo je više od 120 uzoraka meda iz 5 država. Zlatnu medalju za bagremov med i plaketu prvaka vrste osobno su uručili: Bostjan Noc; predsjednik Čebelarske zveze Slovenije, Dejan Židan; Slovenski ministar poljoprivrede, te Philip McCabe; predsjednik Svjetske pčelarske organizacije APIMONDIE.

Foto: Dražen Jakupec


Tagovi

Agra Med Bagremov med Prvak Dražen Jakupec


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi