Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Optužnica
  • 28.07.2021. 12:20
  • Splitsko-dalmatinska, Sinj

Autom pa nogama uništili više od 50 košnica - protiv dvojice mladića podignuta optužnica

Vlasniku pčelinjaka pričinili su štetu veću od 135.000 kuna, navodi Općinsko državno odvjetništvo.

Foto: Julijana Kuzmić (ilustracija)
  • 1.921
  • 333
  • 0

Podignuta je optužnica protiv dvojice mladića rođenih 1999. i 1998. godine koji su još u veljači uništili košnice te više od tisuću kilograma meda učinili neuporabiljvim. 

Kako je objavilo Općinsko državno odvjetništvo u Splitu, nakon provedenog istraživanja, optužnicu su podigli zbog počinjenja kaznenog djela oštećenja tuđe stvari iz članka 235. stavak 1. i 3. Kaznenog zakona/11. 

Naime, 22-godišnjaka i 23-godišnjaka tereti se da su 27. veljače 2021. u večernjim satima, na širem području grada Sinja, osobnim vozilom kojim je upravljao prvookrivljenik došli do neograđenog prostora na kojem se nalazi pčelinjak od 65 košnica te bočnim dijelom vozila prvotno prevrnuli 47 drvenih košnica. Nakon toga je drugookrivljenik izašao iz vozila i nogom prevrnuo još šest košnica.

"Tereti ih se da su takvim postupanjem oštetili konstrukciju od 53 košnice i uništili 53 pčelinje zajednice te su učinili neuporabljivim oko 1.060 kilograma meda koji je bio u košnicama čime su vlasniku pričinili štetu u iznosu od 135.150 kuna", stoji u objavi.


Tagovi

Uništene košnice Optužnica ODO Uništen med


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.