Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ocjenjivanje meda
  • 12.03.2014. 17:30

7. procjena meda u Kukavici

Podijeljeno 56 odličja - 17 zlatnih, 30 srebrnih i 9 brončanih

  • 195
  • 17
  • 0

Najbolji pčelari Bjelovarsko-bilogorske županije, 31. siječnja 2014. prisustvovali su 7. ocjenjivanju meda. Za 2013. godinu dodijeljeno je 56 odličja, od toga 17 zlatnih, 30 srebrnih i 9 brončanih. To puno govori o njegovoj kvaliteti. Najbolji županijski med u konkurenciji od 56 uzoraka je proizveo mladi Dalibor Herclik iz Grubišnog Polja, koji je bio ujedno i šampion natjecanja. Zlato je dobio za bagremov med.

Predstavnicima Pčelarskog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije u sportsko-rekreacijskom centru Kukavica u Velikoj Pisanici poželio je uspjehe saborski zastupnik i zamjenik predsjednika Hrvatskog pčelarskog saveza Vladimir Bilek, dožupanica Đurđica Ištef-Benšić i predsjednik Pčelarskog saveza BBŽ Zvonimir Horak.

Obitelj Herclik se pčelarstvom bavi od 1935. godine, kada se s njim počeo zanimati Daliborov djed Ota Mysliveček, koji je 1984. postao i najuspješnijim pčelarom bivše Jugoslavije. Daliborova majka Věruška je također uspješna pčelarica, a sada se brine za oko 800 košnica te selidbu pčela. Dokaz da je obiteljsko pčelarstvo obitelji Herclik učinkovito, su mnoge nagrade i priznanja. Ovogodišnji naslov šampiona i naslov iz 2011. godine su Daliboru ipak najdraži.


Tagovi

Pčele Med Bagrem Odličje Dalibor Herclik Zvonimir Horak Predsjednik Pčelarskog saveza BBŽ Đurđica Ištef-Benšić Ota Mysliveček Ocjenjivanje meda Kukavica


Autorica

Alena Rais

Više [+]

Završila je Poljoprivredni fakultet u Pragu - agronomija gdje je i tri godine radila na Poljoprivrednom institutu - mikrobiologija i zaštita bilja u Pragu - Ruzyně. U češkom tjedniku Jednota Daruvar piše o poljoprivrednim temama od 2001. godine. Kod kuće sa suprugom uzgaja čemprese i vinovu lozu.