Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pomor pčela
  • 18.05.2023. 10:30

150.000 eura za saniranje šteta uzrokovanih pomorom pčelinjih zajednica u 2023.

Otvoreno je javno savjetovanje o programu potpore pčelarima za saniranje šteta uzrokovanih pomorom pčelinjih zajednica u 2023. godini

Foto: Depositphotos/igor.03.00.05.gmail.com
  • 297
  • 77
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede u javno je savjetovanje pustilo Program potpore pčelarima za saniranje šteta uzrokovanih pomorom pčelinjih zajednica u 2023. godini

Kako podsjećaju, tijekom proljetnih mjeseci došlo je do masovnog pomora pčela na području Bjelovarsko-bilogorske i Međimurske županije, a program potpore ima za cilj kroz financijsku pomoć nadoknaditi oštećenima izgubljenu dobit uzrokovanu naglim prestankom proizvodnje.

"Njegovom provedbom izravno će se utjecati na saniranje ekonomskih posljedica zbog izgubljene dobiti uslijed prestanka proizvodnje uzrokovane pomorom na pčelinjacima te izgubljene dobiti od trženja proizvoda - med, pelud, propolis i matična mliječ", opisuju. 

Navode i da se potpora dodjeljuje za štete nastale pomorom u stacionarnim ili selećim pčelinjacima dopremljenim na područje na kojem se dogodio pomor u skladu s Pravilnikom o držanju pčela i katastru pčelinje paše. 

Cjelovito savjetovanje pročitajte ovdje

Osiguran je iznos od 150.000 eura, a savjetovanje je otvoreno do 7. lipnja. 


Tagovi

Pomor pčela Program potpore Javno savjetovanje Saniranje šteta


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).