Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Kako zaštititi dom i staju od insekata?

Nametljivi se gmizavci prikradu u naš dom, napadaju našu hranu i stoku te uzrokuju štetu. Osim toga, neki kukci i bolno ubadaju, njihove izlučevine izazivaju alergijske reakcije, a mogu biti i prenosioci različitih bolesti.

Oslobodite se nametljivaca pomoću suvremenih Effect proizvoda koji udružuju najbolju tehnologiju i razumijevanje ponašanja štetnika.

Mehaničkom zaštitom protiv insekata

Kućna je muha štetnik koji je raširen po svim kontinentima. Muhe se povezuje sa štetnim organizmima poput gljiva, bakterija, virusa, protozoa i nematoda. Navedene patogene prenose osobito putem usnog aparata, izmeta i nogu. Za ovu je vrstu karakterističan i izuzetno velik broj potomaka. Suprotno općem mišljenju, sve muhe ne ubadaju. To čini samo stajska muha, koja živi u neposrednoj blizini domaćih životinja.

Mehanički proizvodi na sadrže insekticidne aktivne tvari, za njih je karakteristično da imaju ljepljivu površinu na koju se muhe lijepe. Proizvodi su Effect kućni muholovac, koji se koristi u tavanskim prostorima i smočnicama.

Za istrebljivanje štetnika na većim površinama i u stajama, staklenicima, savjetujemo upotrebu Effect velikog muholovca ili Effect muholovca u roli. Proizvod se može koristiti i na mjestima gdje inače uporaba insekticida nije preporučljiva.

Insekticidima za brže djelojevanje

Brže djelovanje protiv letečih i gmizućih štetnika postići ćemo insekticidnim proizvodima.

Vrlo učinkovito uništavanje u unutrašnjim prostorima omogućava nam i Effect aerosol univerzalni insekticid. Ako tvar nanesemo neposredno na površinu, radije upotrijebimo Effect univerzalni insekticid s raspršivačem, kojeg raspršimo po stanu i vratima, zidovima i tlu, odnosno posvuda gdje je zadržavaju muhe. Proizvod djeluje kontaktno i ima produžen učinak, primi se za površinu u tako osigurava dugotrajnu zaštitu. Ako površinu obrišemo mokrom krpom potrebno je obnoviti nanos.

Ako tvar nanesemo neposredno na površinu, radije upotrijebimo Effect univerzalni insekticid s raspršivačem ili Biotoll univerzalni insekticid s raspršivačem, kojeg raspršimo po stanu i vratima, zidovima i tlu, odnosno posvuda gdje se zadržavaju muhe. Proizvod djeluje kontaktno i ima produžen učinak, primi se za površinu u tako osigurava dugotrajnu zaštitu.

Za veće prostore koristimo i Effect Ultimum koncentrat, koji ima nevjerojatnu snagu obaranja gmizučih i letećih insekata, kao što su: mravi, žohari, stjenice, komarci, buhe, muhe… Proizvod se razrjeđuje s vodom i potom se njime prskaju mjesta na kojima se zadržavaju insekti. Insekticid ima produljeno djelovanje te je učinkovit još nekoliko tjedana nakon nanošenja. Posebno efektno važi za uništavanje grinja i stjenica, koje unosimo u dom iz vana, sa putovanja, ljetovanja i slično. A jako se brzo razmnože i teško ih se riješiti.

Mravi se vole zadržavati u pukotinama u zidovima i tlakovcima, u građevinski loše izrađenim kutovima gdje su odvodi, puknute cijevi ili druge moguće skrivene veze između prostora. Mravi, kao i svi kukci koji žive u većim zajednicama, prilikom traženja hrane primjenjuju poseban način sporazumijevanja i označavanja puta. Ako dobro poznajete njihovu logiku, možete im uspješno presjeći put. Neopermin je najstarije i najučinkovitije sredstvo protiv svih vrsta mrava.

Najnovija je Effect klopka za mrave, jer se sredstvo prenosi s mrava na mrava, a oni ga prenose u gnijezdo gdje je izvor problema. Mamac se sastoji od gela koji ne curi iz mamca i stoga nije opasan za ljude i naše kućne ljubimce i stanovanje. Prilikom postavljanja mamaca slijedimo pravila postavljanja hrane na putu gde se mravi kreću. To će vam dati 100% učinak od čak 3 mjeseca.

Mikrokapsule za gmizuće insekte trajno rješavaju probleme

Za sve gmizuće insekte, kao što su žohari, mravi i sl. postoji najsuvremeniji insekticid za postizanje dugoročnog i snažnog učinka protiv svih gmizućih kukaca. To je Effect Mircotech CS koji ima izvrsno kontaktno djelovanje i nevjerojatno dugotrajan učinak (do 6 mjeseci) zbog posebne membrane mikrokapsule. Membrana omogućava sporije otpuštanje aktivnih tvari a i zaljepi se na kukce, što povećava stopu iskorištenosti insekticida i uništava gnjezdo kukaca.

Besplatni stručni savjeti:  092 194 1694 
bacc. ing.agr. Milica Sekulić, savjetnik Unichem Agro

foto: Unichem Agro/Depositphotos:iardcom