Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Kako na prirodan način zaustaviti puževe?

Puževi su svake godine prisutni u našim vrtovima i jedan su od najdosadnijih štetnika. Štete uzrokuju tako što jezikom otkidaju mlade, mekane dijelove biljaka, rade velike rupe na listovima biljaka, a jedu i klice ili mladice biljaka. Također su često kontaminirane izmetom i sluzi. Šteta zatim dovodi do smanjene kvalitete i količine usjeva. Među najštetnijim vrstama su puževi koji nemaju kućice - golaći.

Odlično rješenje u borbi protiv puževa - Bio Plantella Arion 

Bio Plantella Arion protiv puževa dokazano je učinkovita BIO zaštita voća i povrća, ljekovitog bilja i svih ukrasnih biljaka protiv svih vrsta puževa (Arion sp., Deroceras sp.). Mamac puževe privlači jako ukusnim okusom. Plave granule sadrže prirodni spoj željeza koji svojim okusom privlači puževe i tako ih odvraća od drugih namirnica. Odmah nakon uzimanja granula, puž gubi želju za hranom i vuče se u skrovište gdje umire. Nakon gutanja, puževi ne ostavljaju pretjerane sluzave tragove i nema vidljivih mrtvih puževa.

Iako mamac djeluje izuzetno brzo na puževe, bezopasan je za ježeve, gliste, pčele i druge korisne organizme i kućne ljubimce.

Nova tehnologija čini mamac vrlo otpornim na kišu. Testovi su pokazali da ostaje stabilan tijekom dugih razdoblja kiše do 14 dana. Ambalaža je otporna na vlagu, štiti mamac čak i u duže vrijeme.

Bio Plantella Arion protiv puževa odobren je za uporabu u ekološkoj proizvodnji u skladu s Europskom uredbom EZ 834/2007.

Kada, gdje i kako koristiti mamac za puževe?

Bio Plantella Arion protiv puževa koristi se pri prvom znaku oštećenja biljaka. Mamac se koristi predvečer ili rano ujutro u blago vlažnim uvjetima, kada su puževi najaktivniji. Mamac Bio Plantella Arion protiv puževa koristi se na tlu, oko sadnica i mladih biljaka kao što su zelena salata, cvjetača, kupus, prokulice, ukrasne biljke i cvjetnice. Može koristiti za smanjenje oštećenja jagoda kao i za smanjenje štete uzrokovane vrtnim puževima u lisnatom povrću.

Primjena

Koristite 3,8 g Bio Plantella Arion mamca protiv puževa po kvadratnom metru (oko 180 granula).

Mamac rasporedimo po vlažnom tlu oko biljaka koje želimo zaštititi. Pobrinimo se da zrna ne dodiruju list biljke. Ne stavljamo granule na hrpu. Ako imate jači napad, ponavljamo tretman. Granule se mogu koristiti za 4 tretmana godišnje. Za najbolji učinak apliciramo ih s najmanje 7 dana razmaka. Ne smije se nanositi u blizini izvora vode.

Savjetujte se s nama!

Stručni savjetnik Unichem Agro d.o.o., bacc.ing.agr. Milica Sekulić, 092 1941 694info@plantella.hrwww.plantella.hr

foto/video: Unichem Agro/Maja Celing Celić