Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Razmazite svoje maslinike organskim gnojivom Plantella

Gnojivo koje povećava postotak humusa u tlu

U ljetnim mjesecima tla koja nemaju dovoljno humusa pate dvostruko više i od suše i od nemogućnosti usvajanja hranjiva putem korijena. Gnojidbom Plantella gnojivom unose se i svi potrebni makro i mikro elementi a upravo visok postotak humusa omogućuje maslini da svi važni elementi, za rast i plodonošenje, budu dostupni korijenovom sustavu. Učinak organske gnojidbe Plantella organikom za masline je taj što biljke spremne i nahranjene dočekaju proljeće i samo takve mogu stupiti u zdravu i obilnu vegetaciju, cvatnju, oplodnju.. Plantella organik za masline dugodjelujuće gnojivo u sljedećih 6-8 mjeseci postepeno hrani maslinu i tako omogućuje bogatu i redovitu rodnost. Organska su gnojiva nezamjenjiva i to ne samo radi hranjiva koja se u njima nalaze, već i zbog organske tvari iz koje nastaje humus i time se omogući usvajanje hranjiva postepeno što maslina jako voli.

Ulja za najzahtjevnija nepca OPG-a Paulišić

OPG Paulišić na 7.5 hektara ima posađenih 2 000 stabala maslina autohtonih i introduciranih sorti. Vrhunsko ulje dobiveno iz ovih maslinika brendirano je pod nazivom Oliveri ulja. Oliveri sa svojom paletom ulja mogu zadovoljiti i najzahtjevnija gurmanska nepca. Obitelj proizvodi 9 monosortnih ulja koja su svako za sebe specifično. Kupaža 17 sorti krije se u bočicama San Greal. Međunarodne nagrade Aipo D"Argento-dvije godine za redom 1. i 2. mjesto, Olio capitale -2. mjesto, brojne zlatne medalje na hrvatskim takmičenjima samo su neke od potvrda kvalitete Oliveri ekstra djevičanskih maslinovih ulja.

Lokacija maslinika je u Kašteliru – Labinci maloj općini 10 kilometara od poznate turističke destinacije grada Poreča. Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo utemeljeno je 2000 god. za proizvodnju maslinovog ulja koju do danas uspješno vode.

Plantella Organik za masline –najbolji izbor za gnojidbu Oliveri maslinika

Veliko znanje i trud Daria Paulišića vidi se u cijelom masliniku. Tlo u kojem su sađene masline je crvenica na skeletu. Ovo tlo bez obrade i redovite organske gnojidbe ne bi davalo ovakve rezultate. Organska gnojidba se obavlja dva puta godišnje i to odmah nakon berbe plodova i sad krajem zime. Paulišić za organsku gnojidbu i unos organske tvari koristi svake godine Plantella Organik za masline. Bogat urod u ovim maslinicima potvrđuje da su biljke kvalitetno ishranjene a takve onda rađaju svake godine. Maslinici ovog gospodarstva su različitih starosti tako da se gnojidba prilagođava starosti masline.

Mladi maslinici –tek posađeni, gnojili su se pojedinačno prilikom sadnje, maslinama do 5 godina starosti dodalo se oko 1,5 kg po stablu dok rodne masline starije od 5 godina gnojene su s 1 tonom na ha što je cca oko 3.5 kg po stablu.

Balans u umjerenoj porasti vegetacije i rodnosti je ostvaren u maslincima Oliveri ulja. Plantella organska gnojiva garantiraju bogat urod i u sljedećoj godini a najbolja je zamjena za stajnjak, vrećom od 25 kg mijenjamo učinak 750 kg stajskog gnoja. Prednost nad stajnjakom je ta što je ovo gnojivo termički obrađeno i tako ne unosimo patogene ni sjeme korova u maslinik.

Zaštita rana nakon rezidbe –Bio Plantella Arbosan smolom

U berbi maslina režemo neke grane koje smo prstenovali u proljeće i rane od reza obavezno treba premazati kvalitetnim voćarskim voskom. Bio Plantella arbosan specijalno za masline najbolji je izbor. Gustoća ovog voska znači manju potrošnju od sličnih proizvoda na tržištu. Važno je uvjeriti se u kvalitetu a možemo je primijeniti na svim vrstama biljaka za zaštitu (zatvaranje, zarastanje) različitih oštećenja kod orezivanja, sječe i lomova od vjetra, tuče i sl. Omogućuje dobro zarastanje tkiva i biljke štiti od infekcija.

Besplatni stručni savjeti: 092 194 1694 i 01 621 39 66 ili na NapraviVrt.hr
bacc. ing.agr. Milica Sekulić, savjetnik Unichem Agro

Foto: universe.jumpstory.com