Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Postani Voditelj selektivnih oblika turizma ili Ponuditelj gastrosuvenira

Slavonija i Baranja jedna je od najposjećenijih hrvatskih destinacija proteklih godina, što ne treba čuditi s obzirom na prirodno, etnološko i enogastro bogatstvo predstavljeno kroz niz jedinstvenih događanja te mnoge lokacije za cikloturizam, lov i ribolov.

Veliki potencijal razvoja selektivnih oblika turizma

Kontinentalni turizam pokazuje izuzetan potencijal za daljnji razvoj hrvatskog turizma i ukupne turističke ponude, a kreiranje specijaliziranih proizvoda ključno je za produljenje sezone. Privlačan turistički proizvod uz kvalitetno pripremljene inovativne programe, odnosno paket aranžmane koje kreiraju destinacijske manadžment kompanije, stvara motiv za dolazak u pred i posezoni. Kontinentalni dio Hrvatske ima sve pretpostavke za razvoj selektivnih oblika turizma, uključujući eko i etno turizam. Netaknuta priroda i slaba naseljenost ruralnih područja idealna su podloga za razvoj iskustvenog turizma koji se prvenstveno fokusira na boravak na autentičnim lokacijama koje njeguju tradicionalan stil života, običaje i lokalna događanja te nude raznoliku kulturno-povijesnu i enogastronomsku ponudu. Ukoliko Vam sudjelovanje u ovakvim oblicima turizma zvuči privlačno postanite Voditelj selektivnih oblika turizma. 

Suveniri kao promotori turizma

Na kompetitivnom tržištu, upravo posebnost i unikatnost postaju kvalitete od iznimne važnosti. Stoga dobro dizajnirani, kvalitetni i estetski prihvatljivi suveniri suoblikuju turistički imidž i promoviraju identitet, kulturnu baštinu i okolišne vrijednosti. Dakako suveniri prenose poruke i značenja te pričaju priče, a kao takvi su izvrsni promotori turizma. Stoga nije čudno da ih kupuju i turisti i domaći ljudi, kao poklon prijateljima, ali i kao podsjetnik na lijepe trenutke. Upravo zbog toga Ugostiteljsko-turistička škola, Osijek nudi edukaciju  Ponuditelj gastrosuvenira. Pridružite nam se u ovom programu i otključajte svoju kreativnost. 

Besplatne edukacije za jačanje kompetencija u turizmu

U sklopu projekta: UP.03.3.1.05.0006 RCK VirtuOS – uspostava regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva, Ugostiteljsko – turistička škola u Osijeku upisuje polaznike na neformalne programe obrazovanja „Voditelj selektivnih oblika turizma“ i „Ponuditelj gastrosuvenira“. Nositelj EU projekta je Ugostiteljsko-turistička škola, Osijek a partneri Osječko-baranjska županija, Srednja strukovna škola Antuna Horvata Đakovo, Obrtnička škola Požega, Srednja strukovna škola Vinkovci, Strukovna škola Virovitica, Sunčane toplice d.o.o. Bizovac, HUP Zagreb d.o.o., Palisada d.o.o. Opatija, Ekonomski fakultet u Osijeku, Filozofski fakultet u Osijeku i Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju „Zvono“, Belišće. Projekt je usmjeren na unaprjeđenje kvalitete obrazovanja u sektoru turizma i ugostiteljstva uspostavom mjesta izvrsnosti – RCK VirtuOS kroz provedbu novih i moderniziranih obrazovnih programa.

U okviru projekta će se besplatno će obrazovati 15 polaznika prema neformalnom programu obrazovanja odraslih – Voditelj selektivnih oblika turizma, u trajanju od 70 sati – te 15 polaznika prema neformalnom programu obrazovanja – Ponuditelj gastrosuvenira, u trajanju od 72 sata.

Početak edukacije planiran je za svibanj 2023. godine. Predavanja se održavaju tijekom tjedna u poslijepodnevnim satima u RCK Ugostiteljsko-turističkoj školi, Matije Gupca 61, Osijek i kod poslodavaca.

Dodatne informacije mogu se dobiti na poveznicama:

Pozivamo vas da se uključite u naše aktivnosti, postanite VirtuOSi, skuhajte si i poslužite bolju budućnost. Postanite izvrsni zbog sebe, a posebni za druge! #Budi VirtuOS!

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Ugostiteljsko-turističke škole, Osijek.

Foto: TZ OBŽ (arhiva, ustupljeno za objavu) & UTŠO (autori: Mislav Matišić, arhiva TZ OBŽ – biciklistička tura, Marko Banić, arhiva TZ OBŽ – kulturni turizam)