Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Mikrogranuliranim gnojivom osigurajte biljci brzo dostupna hraniva

Greenstart je mikrogranulirano gnojivo, prva hrana za biljku s biostimulativnim efektom i visokim sadržajem mikroelemenata. Prepoznat je od strane brojnih poljoprivrednika koji se bave uzgojem jarih usjeva poput kukuruza, soje i suncokreta.

Mikrogranule osiguravaju optimalni početni razvoj

Svrha mikrogranuliranog gnojiva je osigurati brzo dostupna hraniva biljci, jer ona sa svojim nerazvijenim korijenovim sustavom može doseći samo hraniva na ograničenom području usvajanja poput fosfora kojeg usvaja na 1 mm od korijena, kalcija i magnezija kojeg usvaja na 5 mm od korijena te K kojeg usvaja 7 mm od korijena.

U početku vegetacije, nakon što biljke potroše zalihe hranjivih tvari koje su pohranjene u sjemenu primjerice kao kod kukuruza koji troši hraniva sve do 4 lista, izdanci i korijenski sustav mogu dalje rasti samo korištenjem hraniva koje smo dali putem gnojiva u samo tlo. Ako hranivo nije u neposrednoj blizini sjemena ili je prisutno u neapsorpcijskom obliku, početni rast biljaka se usporava, biljke zaostaju u rastu, kasne u fenofazama razvoja što kasnije utječe na samo formiranje zrna. Osim slabog razvoja korijena na zastoj biljaka utječu i njezini metabolički procesi, temperatura tla, oscilacije vanjskih temperatura te oštećenja od bolesti i štetnika.

Zašto Greenstart?

Greenstart je moćno starter gnojivo s biostimulativnim učinkom Physio PRO koji štiti hranjive tvari u proizvodu od vezanja i ima važnu ulogu u razvoju mladih biljaka i prevladavanju stresnih situacija. Svojim bogatim sadržajem aminopurina povećava i potiče unos kalcija unutar biljke pri čemu se intenzivira stvaranje korijenovih dlačica, pa će se mlade biljke moći bolje hraniti na sve većoj površini tla. Biljke nakon primjene Greenstart proizvoda su razgranatije, s većom i aktivnijom korijenskom biomasom i spremne za predstojeće izazove u vegetaciji.

Osnovne karakteristike

  • formula: 16% N, 40% P2O5, 5% SO3, 2% Zn, 2% MgO + Physio PRO
  • za sve usjeve bez obzira na tip i pH tla
  • primjena u dozi 25kg/ha
  • Physio PRO - moćni biostimulativni efekt

Physio PRO - prirodna tvar s biostimulirajućim učinkom dobivena iz morskih algi, utječe na brže nicanje i povećanje korijenskog sustava. Poboljšava usvajanje kalija i fosfora te povećava snagu biljaka u početnoj fazi rasta, poboljšava fotosintezu, ubrzava apsorpciju kalcija u biljkama i potiče diobu stanica.

foto: Usporedba kontrole i Physio PRO

Siguran benefit i višestruke dobiti

  • bez stajanja u rastu
  • bolje iskorištenje hranjiva i dušika nakon prihrane
  • brže zatvaranje redova i ujednačen rast
  • indirektna obrana od bolesti i štetnika zbog jačeg i debljeg korijena
  • veće iskorištenje vlage iz dubljih slojeva tla tijekom sušnog perioda

Greenstart s biostimulativnim učinkom iz ekstrakta morskih algi PHYSIO PRO je proizvod 6u1 koji je specijaliziran za korijen. On je prva hrana koju korijen usvaja, a u uzgoju daje višestruku korist bez zastoja biljaka u rastu tako da hrani, jača i stimulira razvoj korijenskog sustava.

Za više informacija kontaktirajte nas na +385 1 618 7862 ili office@hr.timacagro.com

foto: Timac Agro Hrvatska