Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Sulfammo 30: najinteligentniji dušik na tržištu

Osim samog prinosa bitna je i kvaliteta usjeva stoga vam nudimo jedinstveno rješenje - dokazano najinteligentniji dušik na tržištu. Tajna je u specifičnosti N-PROCESS koja se nalazi u proizvodu. Gnojivo s tehnologijom N-PROCESS dizajnirano je da maksimalno poveća učinkovitost i iskoristivost cijelog procesa prihrane dušikom u određenom usjevu kao što su žitarice, industrijsko bilje, vinogradi, drugi višegodišnji nasadi ili povrće.

Prednost specifičnosti N-PROCESS-a u proizvodu

  • ograničeni su gubici dušika ispiranjem ili isparavanjem, bez gubitaka hranjiva
  • dušik se bolje usvaja putem korijena bez obzira na pH tla
  • visoka kvaliteta ploda ili zrna bez nakupljanja nitrata u biljci
  • bolja uljnost kod uljane repice
  • bolji proteini kod pšenice
  • veći postotak suhe tvari kod krumpira
  • obojeniji i bolji plodovi s većim udjelom šećera
  • bolja mineralizacija i iskorištenje organskog dušika iz tla
  • postepeno oslobađanje dušika prema potrebama biljke

N-PROCESS inteligentno distribuira dušik

U slučaju gnojidbe tradicionalnom ureom, laboratorijski pokusi su pokazali da N-PROCESS smanjuje isparavanje na temperaturi od 25 °C za oko 48% a u ispitivanjima u tlu, gdje je korištena tehnologija N-PROCESS, količina dušika koja se ispire u podzemne vode bila je manja za oko 44% (Izvor: Roullier R&D, CRIAS, 2015.).

Zahvaljujući N-PROCESSU-u gubitaka dušika nema 

N-PROCESS je nova tehnologija koja povećava učinkovitost gnojidbe i istovremeno pozitivno utječe na prinos i procese mineralizacije koji se odvijaju u tlu. Također, važnu ulogu za tlo i biljku predstavljaju mikroorganizmi. Pokusi s primjenom N-PROCESSA-a potvrdili su njegov pozitivan učinak na populaciju korisnih mikroorganizama. 

Sulfammo 30 - složeno kompleksno kruto gnojivo bogato dušikom

Sulfammo 30 je složeno kompleksno kruto gnojivo bogato dušikom. Sastav proizvoda je N 30%, MgO 3%, SO3 15% CaO 7%. Precizna kombinacija dušika, kalcija, magnezija i sumpora djeluje sinergijski kako bi poboljšala proizvodnju bjelančevina u usjevima. Veća učinkovitost dušika postiže se s čvrstom kalcijevom matricom koja postepeno oslobađa dušik u tlo. Može se koristiti kao jedini izvor dušika ili kao kombinacija s drugim dušičnim gnojivima.

Prihranite uljanu repicu i kukuruz te ostvarite maksimalne prinose

Sulfammo 30 sadrži 5% amonijskog oblika dušika koji je odmah dostupan za biljku, dok je 25% u amidnom obliku koji se postepeno oslobađa, odnosno biljka ga uzima postepeno u trenutcima kada ima potrebu za njim. To je posebno važno za uljanu repicu gdje je period od prihrane do žetve više od 3 mj.

U proizvodu se nalaze mikro i makroelementi koji su jedni od ograničavajućih elemenata u našim tlima poput magnezija i sumpora. Magnezij je jako važan mikroelement za zelenu boju lišća i samu fotosintezu, kod uljane repice je bitan za bolje punjenje mahuna i formiranje zrnaSumpor je ključan da bi prihrane bile efikasne kroz efikasnije usvajanje i samu pretvorbu dušika. Izrazito je važan u periodu stvaranja suhe tvari. Veća iskoristivost i prijenos dušika u zrno znači veći broj mahuna, a time i više zrna. Sumpor je povezan s aminokiselinama metionin i cistein koje sudjeluju u procesima stvaranja proteina i bolje uljnosti

Za više informacija kontaktirajte nas na +385 1 618 7862 ili office@hr.timacagro.com

foto: Timac Agro d.o.o.