Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Zahvaljujući N-PROCESSU-u gubitaka dušika nema 

Gnojivo s tehnologijom N-PROCESS dizajnirano je da maksimalno poveća učinkovitost i iskoristivost cijelog procesa prihrane dušikom u određenom usjevu kao što su žitarice, industrijsko bilje, vinogradi, povrće.

SULFAMMO 30 (N – 30%, MgO – 3%, SO3 – 15%) sadrži najvažnije hranjive tvari koje utječu na unos i pretvorbu dušika, kao i kompleks N-PROCESS koji djelovanjem organsko-kalcijeve rešetke značajno smanjuje gubitke dušika u procesu ispiranja ili isparavanja.

Prednost specifičnosti N-PROCESS-a u proizvodu

  • ograničeni su gubici dušika ispiranjem ili isparavanjem, bez gubitaka hranjiva
  • dušik se bolje usvaja putem korijena bez obzira na pH tla
  • visoka kvaliteta ploda ili zrna bez nakupljanja nitrata u biljci
  • bolja uljnost kod uljane repice
  • bolji proteini kod pšenice
  • veći postotak suhe tvari kod krumpira
  • obojeniji i bolji plodovi s većim udjelom šećera
  • bolja mineralizacija i iskorištenje organskog dušika iz tla
  • postepeno oslobađanje dušika prema potrebama biljke

Zahvaljujući N-PROCESSU-u gubitaka dušika nema 

Prema preporukama Europske komisije cilj je smanjiti gubitke dušika iz tla i zaštititi okoliš od ovog nepovoljnog procesa. Poznato je da mikroorganizmi tla igraju važnu ulogu u uzgoju biljaka, a u pokusima s primjenom N-PROCESSA-a potvrđen je njegov pozitivan učinak na populaciju korisnih mikroorganizama. Zahvaljujući sumporu koji djeluje u sinergiji povećana je pretvorba dušika u suhu tvar. N-PROCESS također ubrzava oslobađanje dušika u tlu i potiče metabolizam u biljci, a uz MEZOCALC prirodni kalcijev karbonat ublažava se učinak zakiseljavanja tla i omogućava se indirektna otpornost biljaka na bolesti i štetnike. U proizvodu se nalazi i magnezij, element života koji je sastavni dio klorofila i na kraju krajeva neophodan da biljka bude zelena.

foto: visoka kvaliteta zrna i iskorištenje dušika

N-PROCESS inteligentno distribuira dušik

U slučaju gnojidbe tradicionalnom ureom, laboratorijski pokusi su pokazali da N-PROCESS reducira isparavanje na temperaturi od 25 °C za oko 48% a u ispitivanjima u tlu, gdje je korištena tehnologija N-PROCESS, količina dušika koja se ispire u podzemne vode bila je manja za oko 44%. Izvor: Roullier R&D, CRIAS, 2015.

N-PROCESS je za nas i za poljoprivrednike nova tehnologija koja povećava učinkovitost gnojidbe i istovremeno pozitivno utječe na prinos i procese mineralizacije koji se odvijaju u tlu. Zahvaljujući matrici dušika u organsko-kalcijevoj kapsuli i biostimulacijskog utjecaja sadržanog u gnojivu, dobivamo bolju upotrebu i preradu dušika u biljnim stanicama, što zauzvrat povećava prinos biljaka i poboljšava kvalitetu poljoprivrednih usjeva.

Za više informacija kontaktirajte nas na +385 1 618 7862 ili office@hr.timacagro.com

foto: Timac Agro d.o.o.

#timacagropatenti