Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Kako učinkovito zaštititi klas pšenice od bolesti?

Za postizanje visokih i kvalitetnih prinosa važno je održati zdravim zastavicu i klas, a to postižemo planiranom i redovitom zaštitom od bolesti tijekom vegetacije. Kako je na mnogim lokacijama pšenica već počela cvjetati, svakako planirajte na vrijeme provesti zaštitu od bolesti.  Zaštitu klasa od bolesti preporučamo obaviti u vrijeme kada je klas potpuno razvijen - period početka do sredine cvatnje. 

Zaštitite pšenicu na vrijeme!

Da bi održali zdrav list, zastavicu i klas do žetve pšenice, u cvatnji primijenite najsnažniji fungicid izrazito dugog djelovanja, ELATUS® Era u dozi 1l/ha. Uz odlično djelovanje protiv bolesti, utječe pozitivno na visinu i kvalitetu prinosa (produljena fotosintetska aktivnost, bolje nalijevanje zrna, bolja iskoristivost hranjiva i vode). Snaga fungicida ELATUS® Era ne odražava se samo u snažnom suzbijanju bolesti, nego i izrazito dugom djelovanju i zadržavanju zelene površine lista.  ELATUS® Era pruža snažan "greening efekt" kojim se produljuje fotosintetska aktivnost do sedam dana, utječe na bolje nalijevanje zrna, bolju iskoristivost hranjiva i vode što rezultira postizanjem ekstra prinosa.

Ukoliko ste već primijenili ELATUS® Era za zaštitu zastavice, tada kao odlično rješenje za bolesti klasa preporučamo ekonomičan fungicid MAGNELLO® u dozi 0,8 -1 l/ha. Triazolna kombinacija kreirana je za vrhunsku kontrolu bolesti klasa, hrđa i kasne pojave smeđe pjegavosti lista žitarica!

Ukoliko su se u vašim uvjetima pojavili štetnici poput lisnih uši i/ili leme uz fungicid primijenite i KARATE ZEON® u dozi 0,15l/ha.

Pogledajte kratki 60 sek. video savjet iz polja kako održati zdrav list i klas pšenice:

Za više informacija kontaktirajte nas na +385 1 388 76 70, savjeti.hrza@syngenta.com ili posjetite https://www.syngenta.hr/

foto/video: Syngenta Agro d.o.o.