Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Spremno i sigurno protiv korova u žitaricama

Procjenjuje se da je više od trećine svjetskog uroda izgubljeno zbog prisutnosti korova. Zašto je tome tako? Korovi izravno umanjuju prinose natječući se s usjevom za prostor, hranjiva i svjetlost. Korovi također širenjem sjemena povećavaju troškove suzbijanja u usjevima koji slijede. Stoga je učinkovita kontrola korova jedan od ključnih čimbenika uspješne poljoprivredne proizvodnje.

LECTOR® DELTA - pouzdana zaštita žitarica od mnogih širokolisnih korova

Od ove godine na tržište RH dolazi novi sistemični herbicid, LECTOR® DELTA. Primjenjuje se u jesen ili proljeće nakon nicanja usjeva. Djeluje preko lista na već razvijene korove i rezidualno preko tla, na korove koji tek niču. Suzbija širok spektar širokolisnih korova kao što su, rusomača, galium, poljski mak, mišjakinja, gorušica, čestoslavice, poljska ljubica i brojne druge. Zbog fleksibilnog vremena primjene idealan je partner za suzbijanje širokog spektra korova žitarica.

Kombinacija herbicida za pojačano i temeljito djelovanje na korove 

Rezultati brojnih pokusa pokazali su da primjena LECTOR® DELTA u kombinacijama sa herbicidima AXIAL® 50 EC u proljeće ili FILON® 80 EC u jesen, iskazuje sinergiju odnosno pojačano i temeljito djelovanje na korove. Ova kombinacija suzbija sve najvažnije širokolisne korove, poljsku ljubicu, galium, čestoslavicu, rusomaču, mišjakinju, kamilicu, poljski mak i dr., uključujući i uskolisne tvrdokorne korove kao što su slakoperka, apera, ljuljevi, divlja zob.

Herbicid, AXIAL® 50 EC osigurava visok učinak na uskolisne korove u pšenici, ječmu i dr. žitaricama. AXIAL® 50 EC ima ugrađeni okvašivač koji osigurava maksimalno djelovanje na slakoperku, divlju zob, mišji repak i ljujeve. Primjena AXIAL® 50 EC I LECTOR® DELTA u proljeće, predstavlja idealnu kombinaciju za cjelovito rješenje protiv svih najtvrdokornijih korova u žitaricama. AXIAL® 50 EC od ove godine možete pronaći po povoljnijoj cijeni.   

Preporuka za proljetnu primjenu

U proljeće do faze pojave drugog koljenca, kada je drugo koljence do 2 cm iznad prvog, preporučamo primjenu kombinacije: LECTOR® DELTA 100 ml + AXIAL® 50 EC 0,6-0,8 l/ha.

Prednost primjene herbicida LECTOR® DELTA

  • fleksibilno vrijeme primjene
  • djelovanje preko lista i preko tla
  • mala doza po hektaru
  • mogućnost kombinacije s herbicidima AXIAL® 50 EC u proljeće ili FILON® 80 EC u jesen - za cjelovito suzbijanje korova u žitaricama

Za više informacija kontaktirajte nas na +385 1 388 76 70, savjeti.hrza@syngenta.com ili posjetite https://www.syngenta.hr/

foto/video: Syngenta Agro d.o.o.