Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Najnovije tehnologije iz Syngente - za uspjeh i zadovoljstvo u proizvodnji kukuruza

Syngenta ulaže značajna sredstva u istraživanja i brojne pokuse u regiji, ali i lokalnim uvjetima proizvodnje kako bi za tržište RH osigurali najbolje hibride za Vaše njive.

Powercell® tehnologija modernih hibrida za proizvodnju visokokvalitetne silaže, ali i zrna

Uvođenjem Powercell® tehnologije modernih hibrida za proizvodnju visokokvalitetne silaže i kvalitetnog zrna, Syngenta je postala prepoznatljiv brand u prodaji hibrida kukuruza. To su u poljima diljem kontinentalne Hrvatske svojim rezultatima dokazali hibridi: SY Senko, SY Zoan, SY Atomic i SY Sincero.

SY Senko iz FAO grupe 490 je intenzivan hibrid Powercell® tehnologije za proizvodnju suhog i vlažnog zrna kao i silaže cijele biljke, visokog sadržaja energije silaže. To je hibrid visokih prinosa, čvrste stabljike, kompaktnog klipa i velikog zrna s tankim oklaskom i dubokim zrnom. Na OPG-u Ivanković (Gradište) u 2019. godini postigao je najviši prinos zrna - 16.512 kg.

Syngentin najtraženiji hibrid u 2019-toj godini, SY Zoan (FAO 580) je izrazito prinosan hibrid visoke, snažne biljke i čvrste stabljike. SY Zoan ima robustan klip, dubokog zrna za postizanje visokih prinosa. Tako je u 2019. postigao najviši prinos zrna - 17.300 kg (PZ Plodovi Zemlje, Hrastovac), dok je najviši prinos silaže bio 66.000 kg (OPG Raknić, Gudovac).

SY Atomic (FAO 550), hibrid izražene stabilnosti prinosa u različitim uvjetima proizvodnje, pogodan za sjetvu na svim tipovima tla i vrlo dobro podnosi sušne periode. SY Atomic daje visoke prinose zrna, ali i visoke prinose kvalitetne silaže. Najviši prinos silaže - 58.291 kg (OPG Šantak, Sopje), a najviši prinos zrna 2019. - 16.095 kg (OPG Kaladić, Veliko Polje).

SY Sincero iz FAO grupe 580 je Powercell® hibrid idealan za proizvodnju kvalitetne silaže i visokog prinosa zrna. To je hibrid čvrste i visoke stabljike idealne za siliranje. Dobro podnosi sve tipove tla. Najviši prinos zrna u 2019. - 15.852 kg postigao je na OPG-u Kaladić (Veliko Polje) dok je najviši prinos silaže: 58.650 kg postigao OPG-u Šantak (Sopje).

Novi koncept proizvodnje kukuruza - ARTESIAN®

ARTESIAN® hibridi kukuruza generacija je hibrida za koju je značajna najviša razina učinkovite iskoristivosti raspoložive vode. Syngenta je razvila ARTESIAN® hibride koji mogu umanjiti negativne posljedice stresa u proizvodnji kukuruza učinkovitim korištenjem dostupne vode za izgradnju viših prinosa. ARTESIAN® hibridi osiguravaju prinos u svim situacijama. U optimalnim uvjetima ostvaruju superiorne rezultate, dok u stresnim uvjetima prinosi mogu biti i do 15% veći od klasičnih hibrida. Predstavnici ove skupine koji će biti dostupni na našem tržištu su: SY Carioca i SY Andromeda.

SY Carioca FAO grupe 450 je hibrid koji je na svim lokalitetima kontinentalne RH postizao vrhunske prinose. Ima odličnu otpornost na bolesti (fuzarium na klipu i korijenu), jak korijenov sistem, zdrave i velike klipove, bez fuzariuma. Najviši prinos zrna u 2019. - 16.776 kg postigao je na OPG-u Habijanec (Koprivnički Bregi).

SY Andromeda iz FAO grupe 600 je ARTESIAN® hibrid najvišeg stupnja učinkovitog iskorištenja vode i visokih prinosa. Brzo otpušta vlagu nakon početka pune zriobe, ima stabilnu i jaku stabljiku, biljku otpornu na različite bolesti klipa. Najviši prinos zrna u 2019. -15.431 kg postigao je na lokaciji Sv. Martin na Muri.

Video prilog o ARTESTIAN generaciji hibrida pogledajte OVDJE.

Ne treba zaboraviti i na hibride iz FAO grupe 300 i 400, u Syngentinoj ponudi, pouzdani, prinosni hibridi provjerene kvalitete: NK Lucius, SY Photon, SY Kreon i NK Pako.

Za više informacija kontaktirajte nas na tel: +385 1 388 76 70, savjeti.hrza@syngenta.com ili posjetite naš web https://www.syngenta.hr/

Foto/video: JumpStory/Syngenta Agro d.o.o.