Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Zaštitite sebe i svoja ulaganja u pripremi za setvu!

Poštovani poljoprivredni proizvođači i naši verni prijatelji,
Tokom godina svedoci smo pojavljivanja semena hibrida suncokreta kompanije Syngenta koje ne potiče od naše legalne proizvodnje, uvoza i distribucije, već je u pitanju lažno seme pakovano u falsifikovane vreće. Izgovori su razni i možda u datom momentu za nekog i prihvatljivi, ali JEDINA SIGURNA KUPOVINA JE KUPOVINA KROZ LEGALNE TOKOVE PRODAJE!

U cilju zaštite svojih kupaca od moguće štete, kompanija Syngenta uvela je novine u pogledu pakovanja svojih hibrida suncokreta. Na poleđini vreće nalaze se tekstovi, slike i piktogrami sa informacijama o hibridu, pakovanju, tretmanu, merama predostrožnosti i kvalitetu semena. Na desnoj strani se nalazi Etiketa (Quality seeds) na čijoj se donjoj poziciji nalazi QR kod.

Drugi QR kod je SA CRVENIM PRSTENOM i nalazi se na svakoj vreći suncokreta i kukuruza namenjene tržištu Srbije. Ovaj QR kod na sebi ima ime hibrida i uspešno skeniranje koda vas prepoznaje kao učesnika programa "Skeniraj i Profitiraj".

Pored lakšeg i razumnijeg obeležavanja proizvoda, za svako pakovanje uveden je i sistem dodatnih jedinstvenih QR kodova čija namena je da potvrdi validnost proizvoda. 
Kada okrenete vreću tako da vidite njeno dno, videćete da postoje različite oznake poput deklaracija, imena hibrida, ali i novouvedenih QR kodova.
Od prethodne sezone postavljana su 2 QR koda na dnu vreće. Prvi možete uočiti u uglu same vreće (vidi sliku ispod i uputstvo).  Skeniranjem ovog koda, moći ćete da na licu mesta proverite da li je seme zaista proizvod kompanije Syngenta ili je u pitanju falsifikat.

Bitno je napomenuti da su vreće suncokreta identično pakovane i obeležene u svim okolnim državama, poput Mađarske, Rumunije, Ukrajine, i dalje u celom svetu.
Ovo su samo neke od novo uvedenih stavki zaštite vreća i mogućnosti za proveru. Naravno uz sve ovo svaka vreća mora da poseduje i deklaracije - strane i lokalne izdate od strane naših ovlašćenih institucija.

U slučaju bilo kakve sumnje na originalnost vreće ili pakovanja proizvoda u zaštiti bilja  koje vam se nude ili ste kupili, pozovite Syngenta predstavnika ili Syngenta ovlašćenog distributera.

Jedino sigurna kupovina je kupovina kroz legalne distributivne tokove preko ovlašćenih distributera i njihovih partnera. Bitno je da sačuvate fiskalni račun sa imenom hibrida. Pokušajte da sačuvate vreću ili slike vreće iz više uglova, kao i sliku dna vreće.

I ponovo: ako je cena nerealno niska, zapitajte se da li će Vas koštati mnogo skuplje kasnije?

Foto: Syngenta Agro