Riješite se američkog cvrčka na ekološki način

Zlatna žutica vinove loze 

Zlatna žutica vinove loze najopasnija je bolest vinove loze u Europi. U vinogradima u kojima se pojavila, zlatna žutica poprima razmjere epidemije te nastaju velike  štete u gubitku grožđa. Bolest ujedno rezultira i trajnim gubitkom zaraženih trsova. Za širenje zlatne žutice vinove loze u vinogradima odgovoran je prirodni vektor, američki cvrčak, koji se sa zaraženih na zdrave trsove prenosi hranjenjem.

Preventivne mjere sprječavanja zaraze

Preventivne mjere sastoje se u suzbijanju vektora. Obavezno je suzbijanje vektora - američkog cvrčka insekticidima u najmanje dva tretiranja:

  • nakon cvatnje u prvoj polovici lipnja do trećeg razvojnog stadija ličinke
  • početkom srpnja tj. dva do tri tjedna nakon prvog tretiranja
  • treće tretiranje ponavlja se krajem srpnja ili početkom kolovoza samo ukoliko se tijekom srpnja ulovi četiri ili više odraslih jedinki tjedno po jednoj žutoj ploči

Pyregard - visoko učinkovit insekticid za suzbijanje američkog cvrčka 

Pyregard je biološki insekticid širokog spektra djelovanja na bazi prirodnog priretrina (4%), u tekućem stanju. Kontaktnog je djelovanja, u početku izaziva paralizu, zatim smrt štetnika.

Karakterizira ga brza učinkovitost u kontroli brojnih štetnika na različitim poljoprivrednim kulturama, kako na otvorenom, tako i u zaštićenim prostorima, u svim godišnjim dobima. Zbog kratkog djelovanja idealan je za uporabu u blizini korisnih kukaca.

Namijenjen je upotrebi u voćarstvu, vinogradarstvu i povrćarstvu

Tretiranje se obavlja kod prve pojave štetnika u ranim jutarnjim ili kasnim večernjim satima.

Pakiranje

Osim u klasičnom pakiranju od 1 litre, u ponudi se nalazi i manja pakiranja od 500 ml, 100 ml i 30 ml. 

Za sve informacije vezane za proizvod i njegovu primjenu obratite se stručnom timu Pro-eca na tel: +385 42 408 560 ili e-mail: proeco@proeco.hr

foto: Pro-eco d.o.o.