Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Rotirajućom motikom protiv pokorice i korova

Suzbijanje korova jedna je od prvih agrotehničkih mjera nakon sjetve kultura kojom se želi osigurali bolji start usjeva, za koju se osim herbicida primjenjuje i međuredna kultivacija tla. Ovo mehaničko suzbijanje spas je posebice u godinama kada nedostaje oborina i izostane aktivacija zemljišnih herbicida. 

Koji kultivator izabrati?

Među različitim izvedbama kultivatora treba izabrati one koji imaju višenamjenski karakter. Jedan od takvih je i rotirajuća motika, koja će svojim nazubljenim radnim tijelima ujedno i razbiti pokoricu tla, i tako pospješiti nicanje kulture te počupati korove koje će 'ubiti' sunce i vjetar isušivanjem, čime se smanjuje potreba za uporabom kemijskih sredstava.

Ovakva plitka obrada prozračuje samo površinski sloj tla i čuva vlagu u dubljim slojevima, pa se korijen bolje razvija, lakše 'diše' i usvaja vodu i hraniva nužna za brži porast biljke. Okopavanje rotirajućom motikom treba započeti 5-7 dana nakon sadnje ili neposredno prije nicanja usjeva, ovisno o vlažnim i vremenskim uvjetima.

Madara Agro Sunrise MR serija rotirajućih motika: Svestrani alat za obradu tla

Madara Agro Sunrise MR serija rotirajućih motika ima kotače s čeličnim zupcima promjera 555 mm sa radnom dubinom 1-8 cm. Jedna od prednosti rotirajućih motika Madara Agro je pravilna raspodjela težine na radnim tijelima, zahvaljujući kojoj se u većini slučajeva, čak i bez posebnih postavki, postiže optimalna radna dubina. Preporučena radna brzina je 12-15 km/h. Ova oruđa težine od 0,680–2,200 tona (ovisno o broju radnih tijela) u pravili imaju vrlo mali, praktično zanemariv utjecaj na sabijanje tla ako se prate stalni redovi. 

Pri kupnji rotirajuće motiku valja odabrati širinu koja će biti višekratnik veličine vaše sijačice. Sunrise MR serija ima devet modela od 22 do 88 radnih tijela odnosno širine radnog zahvata 2,10 do 7,70 metara. Adekvatno veličini modela, potrebna je snaga traktora od 40 do 150 KS. Radna tijela imaju prigušivače opruga i ne trebaju podmazivanje ili druge posebne usluge odnosno visokokvalificirano servisno osoblje.  

Kontakt za više informacija

Za dodatne informacije o proizvodu kontaktirajte našeg distributera u Hrvatskoj:
ORBITA PROMET d.o.o.
Matice hrvatske 2, 43000 Bjelovar
www.orbita.hr 
mail: info@orbita.hr 
mob: +385 98 955 5136

foto/video: Madara Agro