Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Paketi usluga -“KITE Tehnologije”

Predstavljamo vam jedan od prvih paketa usluga koji je proistekao iz saradnje različitih sektora kompanije KITE DOO, posredstvom odeljenja “KITE Tehnologije”.
Poljoprivredni proizvođač iz Dobrinaca, g. Marko Gagić, je izrazio želju da svoje parcele đubri po principu koji nudi odeljenje “KITE Tehnologije”. Kao polazna osnova izvršeno je uzorkovanje i analiza zemljišta iz čega je proisteklo kreiranje varijabilnih mapa za PK đubrivo. Primenom ovog đubriva zemljište je snabdeveno potrebnim hranivima u količinama koje zadovoljavaju proizvodnju šećerne repe na ovoj parceli.

"P.A.T. (Precision Agricultural Technologies)" sektor kompanije KITE DOO je, u okviru ovog projekta, prilagodio traktor 6620 sa ATU, SF6000 i ISOBUS instalacijom, kako bi ispunio zahteve za agregatiranje sa varijabilnim rasipačem. Pored adaptacije traktora za rad sa navigacijom, sektor “Servis” kompanije KITE DOO je obavio mehaničku pripremu, kako bi se rasipač pogonio posredstvom hidraulike. Na kraju, klijentu je iznajmljen rasipač Kuhn Axis 40.2 H-EMCW sa kojim je izvršena distribucija đubriva preciznosti 99,1 %, u šta smo se i uverili terenskom proverom sa kontrolnim posudama.
U odnosu na količinu đubrenja od 500 kg/ha koju je klijent hteo da primeni bez analize zemljišta, na ovoj parceli je u saradnji sa odeljenjem “KITE Tehnologije” ostvarena uštede od 53 kg/ha. Predstoji praćenje proizvodne sezone šećerne repe uz dalju saradnju u okviru saveta i usluga.

Za dodatne informcije kontaktirajte odeljenje „KITE Tehnologije“ pozivom na brojeve telefona:
062/ 801 58 93
063/443 685