Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

ICL folijarna gnojiva: precizna prihrana s najvećim prinosom!

Tehnologija folijarnih gnojiva je jedinstvena, dinamična i učinkovita metoda ishrane usjeva. Radi se o izvrsnom rješenju u situacijama kada korijenje biljke ne funkcionira optimalno ili postoje poteškoće u unosu hranjivih tvari iz tla poput: prekomjerno hladno ili toplo tlo, visoka pH razina, velika količina korova ili napadi štetočina. Također,  folijarna gnojiva se koriste i kao prevencija za sprječavanje i smanjenje stresnih okolnosti.

ICL-ov tim za razvoj i istraživanje je razvio vrhunska inovativna rješenja za folijarnu ishranu kako u kurativne tako i u preventivne svrhe. Riječ je o jedinstvenim, patentiranim tehnologijama F3 Surfactive i Fertivant za bolju učinkovitost folijarne primjene. 

Agroleaf liquid – tekuća gnojiva za folijarnu primjenu

Agroleaf Liquid je asortiman folijarnih tekućih gnojiva koji se primarno koriste za prevenciju nedostataka u ishrani te za smanjenje stresa. U slučaju da su nedostaci već nastali, biljku je potrebno tretirati folijarno. Folijarna ishrana se može koristiti uz standardnu osnovnu gnojidbu kako bi pomogli biljci u najkritičnijim fazama kultivacije. Omogućuju primjene u kombinaciji s većinom agrofarmaceutskih proizvoda. Ovaj asortiman sadrži jedinstvene proizvode razvijene za uklanjanje nedostataka u ishrani i poticanje rasta biljke u najkritičnijim fazama. Sva Agroleaf Liquid gnojiva su proizvedena prema garantiranim specifikacijama koristeći najkvalitetnije materijale. Jednostavna su za primjenu, potpuno su topiva, te se mogu miješati.

Nutrivant - potpuno topive kombinacije

Nutrivant formulacije su namijenjene za obradive kulture na većim površinama. Nutrivant asortiman se sastoji od potpuno topivih formulacija koje sadrže posebno sastavljene mješavine makro i mikroelemenata za potrebe svih kultura koje se uzgajaju.

Učinkovitost folijarne prihrane može otežati kutikula lista, tvrda membrana koja blokira ili smanjuje prodor hranjivih elemenata i bio-stimulansa. Nutrivant sadrži Fertivant, ekološki bezopasan katalizator koji prodire kroz tu membranu. Fertivant tehnologija osigurava unos hranjivih tvari, što rezultira značajno većim prinosom, kvalitetom i profitom.

Ključ precizne ishrane - kontrolirano otpuštajuća gnojiva

Kontrolirano otpuštajuća gnojiva imaju ključnu ulogu u poboljšanju prinosa, smanjenju gubitaka hranjivih tvari te pojednostavljenju primjene gnojiva. Ti proizvodi pomažu regulirati razinu hranjivih tvari tijekom cijelog ciklusa rasta biljke. Mlade biljke neće oštetiti prekomjerne razine soli, dok će zrele biljke imati dovoljno ishrane do kraja ciklusa rasta. Jedna primjena kontrolirano otpuštajućih gnojiva isporučuje potrebnu ishranu koja rezultira uniformiranim rastom, optimalnim prinosom i otpornim biljkama: najbolji rezultati uz minimalno truda.

Agrocote je kontrolirano otpuštajuće gnojivo. Radi se o 100% omotanim N i P granulama s jednom od ICL-ovih tehnologija omotača. Te tehnologije nude dugotrajnosti od 1 do 6 mjeseci.

Kod dušika s omotačem razlikujemo 4 inačice proizvoda kod kojih se koristi E-Max tehnologija otpuštanja: polimerni omotač oko makro i mikro hranjivih tvari, koji poboljšava učinkovitost hranjivih tvari i njihovu apsorpciju od strane biljaka. Takvo otpuštanje hranjivih tvari se potiče temperaturom i vlagom te time omogućuje predvidljivu dugotrajnost, čak i pri najtoplijim vremenskim prilikama.

Kod fosfora s omotačem se radi o 2 varijante proizvoda, učinkovitim fosfornim gnojivima s kontroliranim otpuštanjem zahvaljujući tehnologiji omotača od smole. Pritom omotač određuje potrebnu količinu i dugotrajnost otpuštanja hranjivih tvari. 

Više informacija o ICL proizvodima kao i u njima primjenjenim naprednim tehnologijama saznajte direktno od ICL distributera:

RWA Hrvatska d.o.o.
Dubravka Katančić, voditeljica prodaje pesticida i gnojiva
dubravka.katancic@rwa.hr
098 356 114
Komercijalisti po područjima:

foto: ICL Hrvatska, RWA Hrvatska, Lucija Bencarić/Agroklub