Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Obavijest ratarima

Najčešći korovi koji niču u jesen i prezimljuju zajedno sa usjevom pripadaju u skupinu širokolisnih (broćika, kamilica, mišjakinja, čestoslavica, crvena mrtva kopriva, divlji mak) i travnih (mišji repak, slakoperka, vlasnjača, divlja zob) koji svojom brojnošću oduzimaju žitarici vodu i hranu.

Nakon sjetve, a prije nicanja primjenjuju se herbicidi koji svoju djelotvornost u tlu zadržavaju sve do proljeća te djeluju na navedene širokolisne i travne korove. To su npr.: Stomp 330 EC, Dost 330 EC, Sharpen 330 EC, Pendigan EC, Stomp Aqua, Filon 80 EC i dr.

Filon 80 EC može se primijeniti i nakon nicanja usjeva, u fazi 2-3 razvijena lista.

Podatke o registriranim sredstvima za zaštitu bilja možete pronaći na web stranici Ministarstva poljoprivrede u bazi podataka Fitosanitarnog informacijskog sustava (FIS), putem internetske tražilice http://fis.mps.hr/trazilicaszb/ .

Prije upotrebe sredstva obavezno pročitati priloženu uputu o primjeni i sredstva koristiti prema preporukama proizvođača. O provedenom tretiranju potrebno je voditi evidenciju, a praznu ambalažu SZB zbrinuti na propisani način.

Vesna Bradić, dipl.ing.agr.
E-mail: Vesna.Bradic@savjetodavna.hr