Lovac mraza tvrtke Hittner spasio voćare katastrofe

Lovac mraza je stroj proizveden u tvrtki Hittner u Bjelovaru koji se uspješno izvozi u zemlje Europske unije. Funkcija stroja je ispuhivanje zagrijanog zraka iz šest plinskih boca, s obje bočne strane (lijevo i desno), čija se temperatura može podesiti regulatorom, a domet puhanja iznosi do 70 metara.

Zahvaljujući svojim preventivnim sposobnostima u očuvanja poljoprivrednih nasada, kupnju lovca mraza domaćeg proizvođača potrebno je u budućnosti dodatno subvencionirati od strane mjerodavnih ministarstva i agencija, kako bi se spriječila enormna šteta koju svake godine prouzroče niske temperature donesene hladnom frontom i pojava mraza. Ove godine je mraz osobite štete napravio na području Bilogore.

Zadovoljni korisnici o najpovoljnijem i najučinkovitijem stroju za borbu protiv mraza

"Posjedujemo četiri  lovca mraza tvrtke Hittner kupljene u proljeće 2018 g. Uspješno smo ih koristili u proljeće 2019 g. kada su se temperature spustile do -3°C. Ove godine smo se 3 noći borili protiv hladne fronte, koja je ovih dana zahvatila naš nasad na području Bilogore, a temperature su se spustile i do -6 °C. Zahvaljujući toplom zraku od 110 °C kojeg ispuhuje stroj, uspješno smo zaštitili naš nasad jabuka od 40 ha." (Domagoj Belošević - Vrt d.o.o., Bjelovar).

"Nedavnom kupnjom lovca mraza Hrvatske tvrtke Hittner iz Bjelovara spasio sam svoj nasad jabuka od 6 ha od potpunog uništenja uzrokovanog  niskim temperatura i pojavom mraza. Sa strojem sam izuzetno zadovoljan te iako sam ga koristio prvi puta, rezultat je odličan. Naime, sve tri hladne noći (do -5 °C) koristio sam lovac mraza kako bi umanjio utjecaj niskih temperatura u najosjetljivijoj fazi cvjetanja voćaka, u čemu sam i uspio." (Matko Zelić - OPG Zelić Ivo, Petrijevci).

Modeli lovca mraza

  • Nošeni modeli priključuju se u tri točke, na traktore minimalne snage 40 KS za H152, odnosno 50 KS za model H252. Štiti površinu 6-8 ha (H252), odnosno 2-4 ha (H152). U ponudi tvrtke Hittner su modeli H252 i H152.
  • Kod samostojećih modela motor radi na propan, troši 10kg/h goriva i pokriva površinu do 1 ha. Izaberite između modela H20 ili H25.

Otplata do 60 rata bez kamata i naknada već od 990 kn/mj

Za više informacija kontaktirajte nas na +385 43 272 512 ili info@hittner.hr

foto: Hittner d.o.o.