Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Lovac mraza tvrtke Hittner spasio voćare katastrofe

Lovac mraza je stroj proizveden u tvrtki Hittner u Bjelovaru koji se uspješno izvozi u zemlje Europske unije. Funkcija stroja je ispuhivanje zagrijanog zraka iz šest plinskih boca, s obje bočne strane (lijevo i desno), čija se temperatura može podesiti regulatorom, a domet puhanja iznosi do 70 metara.

Zahvaljujući svojim preventivnim sposobnostima u očuvanja poljoprivrednih nasada, kupnju lovca mraza domaćeg proizvođača potrebno je u budućnosti dodatno subvencionirati od strane mjerodavnih ministarstva i agencija, kako bi se spriječila enormna šteta koju svake godine prouzroče niske temperature donesene hladnom frontom i pojava mraza. Ove godine je mraz osobite štete napravio na području Bilogore.

Zadovoljni korisnici o najpovoljnijem i najučinkovitijem stroju za borbu protiv mraza

"Posjedujemo četiri  lovca mraza tvrtke Hittner kupljene u proljeće 2018 g. Uspješno smo ih koristili u proljeće 2019 g. kada su se temperature spustile do -3°C. Ove godine smo se 3 noći borili protiv hladne fronte, koja je ovih dana zahvatila naš nasad na području Bilogore, a temperature su se spustile i do -6 °C. Zahvaljujući toplom zraku od 110 °C kojeg ispuhuje stroj, uspješno smo zaštitili naš nasad jabuka od 40 ha." (Domagoj Belošević - Vrt d.o.o., Bjelovar).

"Nedavnom kupnjom lovca mraza Hrvatske tvrtke Hittner iz Bjelovara spasio sam svoj nasad jabuka od 6 ha od potpunog uništenja uzrokovanog  niskim temperatura i pojavom mraza. Sa strojem sam izuzetno zadovoljan te iako sam ga koristio prvi puta, rezultat je odličan. Naime, sve tri hladne noći (do -5 °C) koristio sam lovac mraza kako bi umanjio utjecaj niskih temperatura u najosjetljivijoj fazi cvjetanja voćaka, u čemu sam i uspio." (Matko Zelić - OPG Zelić Ivo, Petrijevci).

Modeli lovca mraza

  • Nošeni modeli priključuju se u tri točke, na traktore minimalne snage 40 KS za H152, odnosno 50 KS za model H252. Štiti površinu 6-8 ha (H252), odnosno 2-4 ha (H152). U ponudi tvrtke Hittner su modeli H252 i H152.
  • Kod samostojećih modela motor radi na propan, troši 10kg/h goriva i pokriva površinu do 1 ha. Izaberite između modela H20 ili H25.

Otplata do 60 rata bez kamata i naknada već od 990 kn/mj

Za više informacija kontaktirajte nas na +385 43 272 512 ili info@hittner.hr

foto: Hittner d.o.o.