Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Izaberite kompletna rješenja u borbi protiv korova u žitaricama!

S obzirom da vegetacija polako kreće pred nama je jedna veoma bitna operacija na ozimim žitaricama. Nepravilan izbor herbicida direktno će se odraziti na kvalitetu usjeva i gubitak prinosa, stoga ovisno o zastupljenosti korovne flore, preporučamo primjenu provjerenih Corteva herbicida.

Lancelot™ Super

Lancelot™ Super je visoko učinkovit sistemični herbicid s folijarnim, ali i rezidualnim djelovanjem do 3 tjedna, namijenjen svim proizvođačima koji imaju problema samo sa jednogodišnjim i višegodišnjim širokolisnim korovima u strnim žitaricama (ozima i jara pšenica, ječam, raž tritikal i pir).

Suzbija: kamilicu, broćiku, poljski slak, poljska gorušica, mak, mišjakinja, poljski jarmen, samonikli suncokret, šćir, štavelj, a posebno dobru učinkovitost ima na poljski osjak ili Cirsium arvense u njegovim vrlo kasnim razvojnim stadijima.  

Primjena

Lancelot™ Super se primjenjuje u vrlo maloj dozi od svega 33 g/ha, od početka busanja pa sve do vidljivog drugog koljenca (BBCH 21 – 32), što je velika prednost poljoprivrednim proizvođačima, kao i mogućnost miješanja sa graminicidima, fungicidima, insekticidima, te folijarnim gnojivima. 

foto: Problem sa poljskim osjakom (bocom) najbolje rješava herbicid Lancelot™ Super (tretirano/netretirano)

Pallas™ 75 WG

Pallas™ 75 WG je najučinkovitiji post-em sistemični herbicid za suzbijanje travnih i određenih širokolisnih korova, a primjenjujemo ga u pšenici, raži i tritikalu.

Odlikuje ga veoma učinkovito djelovanje na: paulj (stršac ili aperu ), ljuljeve, mišiji repak, a posebno dobro djelovanje ima na divlju zob i jedini je herbicid trenutno sa herbicidnim djelovanjem na stoklase (Bromus spp).  

Primjena

Pallas™ 75 WG se primjenjuje od drugog lista do vidljivog drugog koljenca žitarica (BBCH 12 – 32), u količini od 0,25 kg/ha. Pallas™ 75 WG pokriva i široki spektar širokolisnih korova, no zbog višegodišnjih širokolisnih korova kao što su štavelj i osijak preporučujemo dodati 15g/ha herbicida Lancelot™ Super. 

foto: Provjerena i sigurna kombinacija  herbicida Pallas™ 75 WG i Lancelot™ Super u preporučenim dozama osiguravaju čiste njive od svih korova, viske prinose i najveću profitabilnost.

Za više informacija o sredstvima možete se obratiti kontakt osobi Zlatko Šefer na zlatko.sefer@corteva.com ili na +385 99 537 9887.

foto: Corteva