Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Zaštitite svoje kulture od smrzavanja!

Iako je sredina proljeća, travanj je proljetni mjesec koji još uvijek zna poprimiti zimska obilježja. To se osobito očituje u niskim jutarnjim temperaturama zraka te mogućim padalinama snijega. Niske temperature, najava pojave mraza u narednim danima tjeraju nas na razmišljanje kako zaštiti svoje usjeve, voćnjake, vinograde od posljedica smrzavanja. Mraz vrlo negativno utječe na cvjetove voćaka, uništava pupove i sprječava oprašivanje i oplodnju. Rezultat navedenog vidi se kroz velike gubitke u prinosu. 

Pomozite biljkama prebroditi stres

Jedan od najučinkovitijih proizvoda na tržištu koji pomaže biljkama prebroditi navedene stresne uvjete je biostimulator AMALGEROL ESSENCEBiostimulatori se koriste u različitim abiotskim i biotskim činiteljima stresa. Potiču fiziološke procese, čime neizravno povećavaju prinose. Da biste iskoristili biološki potencijal biljke, potrebno je koristiti biostimulatore tijekom stresnih stanja. Koristi se u svim ratarskim kulturama (žitarice, uljarice, kukuruz, šećerna repa), vinovoj lozi, voćkama, maslinama, krumpiru, povrću te ostalim poljoprivrednim kulturama.

Osim upotrebe u konvencionalnoj poljoprivredi, certificiran je za primjenu i u ekološkoj proizvodnji

Preporuke za primjenu

  • Preporuka je koristiti AMALGEROL ESSENCE prije nadolazećeg stresa (niska temperatura, smrzavanje) u dozi od 1,5 l/ha, te drugo tretiranje obaviti nakon stresa u dozi 1,5 l/ha. Na taj je način biljka preventivno i kurativno zaštićena od nepredvidivih vremenskih uvjeta koji su nam najavljeni u narednim razdobljima.
  • Ako ste propustili odraditi preventivno tretiranje prije nadolazećeg stresa, te primjenjujete sredstvo nakon njega, preporuka je primijeniti Amalgerol Essence u količini 3 l/ha.
  • Kod ekstremih uvjeta u voćarstvu (mraz, niske temperature), može se primijeniti u količini i do 6 l/ha. Važno je naglasiti da je kompatibilan sa većinom sredstava za zaštitu bilja.
  • Također, preporučamo ga koristiti u situacijama povećanog faktora stresa do kojeg dolazi uslijed pojave raznih biotskih činitelja stresa kao što su patogene gljivice, bakterije, insekti.

Prednosti upotrebe AMALGEROL ESSENCIJE 

  • pružanja bržu regeneracije od nastalog stresa preživjelim pupoljcima i biljkama nakon mraza
  • štiti od stresa uzrokovanog vremenskim prilikama, nepovoljnih učinaka kemijskih sredstava i stresa uzrokovanog nepovoljnim svojstvima tla
  • jača korijenski i imunološki sustav
  • osigurava siguran i stabilan prinos u svakoj situaciji
  • organsko tekuće gnojivo (na bazi biljnih hormona, biljnih ekstrakata, aminokiselina, antioksidanata, alginata, organskog ugljika (C), organskog kalija (K) i dušika (N))

Pakiranje: 1l i 5l

Za više informacija kontaktirate nas na tel: + 385 1 6040 357 ili e-mail: chromos-agro@chromos-agro.hr

foto: Chromos Agro