Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Posjetite Bioplan na CROAGRO i upoznajte mogućnosti preciznog navodnjavanja!

Svjetska potražnja za hranom ubrzano raste, a naši su resursi ograničeni. Usvajanje novih tehnologija uz povećanje učinkovitosti u proizvodnji neophodno je da bismo očuvali prirodne resurse.

Do 2050. godine bit će nas 10 milijardi na Zemlji. Trebat će nam 60% više hrane, a resursi nam nestaju. Odgovorno korištenje prirodnih resursa ključ je održivosti. Bez napretka u prinosima, potražnja za hranom daleko će nadmašiti proizvodnju. Trebamo rješenje koje će istovremeno podići produktivnost i osigurati održivost.

Precizno navodnjavanje rješenje je koje mijenja ekonomiku poljoprivrede. Koristeći precizne metode navodnjavanja možemo povećati produktivnost u poljoprivredi uz istodobno smanjenje utroška vode, hraniva i energije.

Precizno navodnjavanje obuhvaća kontrolirani sustav dodavanja vode i hranjiva potrebnih biljci. Ovaj sustav dodaje vodu i hranjiva u zonu korijena biljke u točno određenom vremenu i količini.

Na taj način poljoprivredna proizvodnja ne ovisi o oborinama, a voda i hranjiva ne troše se prekomjerno. Ovakvi sustavi ne troše niti suvišnu energiju kao što je slučaj sa pivotima i sustavima natapanja. Rezultat je veći prinos, bolja kvaliteta usjeva i ploda, te bolje gospodarenje zemljištem i vodom.

Hranimo biljku, a ne tlo

Netafimova priča počela je u kibucu Hatzerim, u izraelskoj pustinji. Poljoprivredna proizvodnja u suhom, pješčanom tlu motivirala je ljude u Netafimu da misle drugačije i nađu bolja rješenja za uzgoj biljaka.

Netafim je prvi uveo navodnjavanje kap po kap u poljoprivrednu proizvodnju i time postao najvažnija, ali i najveća svjetska tvrtka na području navodnjavanja.

Bioplan je hrvatska tvrtka koja već više od 10 godina uvodi Netafim sustave navodnjavanja u poljoprivredu Hrvatske i susjednih zemalja. I sami su poljoprivredni proizvođači, te u vlastitoj proizvodnji primjenjuju inovativna rješenja iz Netafima.

Za sve vrste i veličine poljoprivredne proizvodnje, kao i za sve poljoprivredne kulture Bioplan nudi inovativna rješenja u navodnjavanju. Uspješno planiraju i izvode projekte navodnjavanja na najzahtjevnijim područjima i položajima.

Bioplan planira i izvršava projekte u navodnjavanju koji jamče najbrži povrat investicija, više prinose i bolju kvalitetu korisnicima, bez obzira na lokaciju i zahtjevnost terena.

Njihovi projekti pokazali su izvrsnost u ratarskoj, voćarskoj, vinogradarskoj, maslinarskoj, povrtlarskoj proizvodnji, kao i u hidroponskom uzgoju, hortikulturi te komunalnoj djelatnosti.

Bioplan vas poziva da ih posjetite na sajmu CROAGRO u paviljonu broj 7 koji će se održati od 5-8.12. na Velesajmu u Zagrebu.

Njihov će Vam tim biti na usluzi za savjete vezane za odabir najpovoljnijeg rješenja za Vaš nasad.

Uz to, na sajmu će promovirati Netafimovo jednogodišnje crijevo StreamlineTM, crijevo sa integriranom kapaljkom, izuzetne čvrstoče, uz posebne uvjete za sve posjetitelje.

Za više informacija, slobodno se obratite na broj +385(0) 21 584 397 ili e-mail: info@bioplan.hr

Foto: Netafim