Lianabel je sorta #salate batavie veoma dobro poznata našim proizvođačima i u regiji, izuzetno zahvalna s velikom fleksibilnošću uzgoja. Izuzetno je tolerantna na pojavu rubne paleži i iscvetavanja.

Glavice su kompaktne, imaju atraktivno dno i lako se slažu u gajbe. Lagana je za branje, uz vrlo malo otpada, a odlična je za prodaju u komadima. Izuzetno brzo dostiže 250 gr, a može narasti i više od 1.000 gr. Optimalni sklop sadnje je 12-14 biljaka/m2. Pogodna je za sadnju tokom cele godine. Otporna je na plamenjaču (Bl:16-36EU), ribizlinu lisnu vaš i virus mozaika salate. Srednje je otporna na fuzarijum i na virus mozaika salate.

-------------

Bejo je vodeća tvrtka u selekciji, proizvodnji i prodaji semena povrća. Nudimo seme 50 povrtarskih kultura i više od 1200 hibrida i sorti. Pogoni u više od trideset zemalja čine nas međunarodnim porodičnim poduzećem. Naših 1900 zaposlenih posvećeno je razvoju najboljih hibrida i sorti povrća.

Zajedno s našim kupcima i partnerima aktivno istražujemo tržišne mogućnosti i inovativne metode istraživanja. Ostajemo usko povezani s prirodom kako bismo razvili najbolje seme povrća i omogućili proizvođačima širom sveta da beru zdrave hibride i sorte bogate ukusom u kojima će potrošači uživati i danas i za pedeset godina.

Prepoznali smo rastuću potražnju za visokokvalitetnim semenom na amaterskom tržištu i odlučili smo da omogućimo i ovom segmentu proizvođača povrća da seju vrhunsko seme. Iz tog razloga godinama sarađujemo sa kompanijom Poljovrt d.o.o., koja dio našeg asortimana pakuje u malu hobi ambalažu. Za Vas smo pripremili dva poznata hibrida i jednu sortu koji su godinama zastupljeni u profesionalnoj proizvodnji u regionu. Ove i druge sorte i hibride najkvalitetnijeg semena možete naći kod distributera i uvoznika Bejo semena za Republiku Srbiju, kompanije Arum Deč d.o.o.