Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

DUETT® TURBO - nova formula za zaštitu strnih žita

BASF, najveća svetska hemijska kompanija i lider u istraživanju i razvoju rešenja u oblasti zaštite bilja, bez kojih je danas teško zamisliti savremenu poljoprivrednu proizvodnju, kreirao je novo efikasno i ekonomično rešenje koje će proizvođačima strnih žita pomoći da optimizuju troškove zaštite svojih useva i postave temelje za postizanje stabilnih i visokih prinosa.

Pred više od 100 najznačajnijih predstavnika agro biznisa iz naše zemlje, u klubu RESET u Sremskoj Kamenici, BASF je predstavio svoj novi preparat - Duett® Turbo.

Sandra Laušević, direktor prodaje kompanije BASF za region Area West ovom prilikom je poželela dobrodošlicu zvanicama i naglasila da BASF, zajedno sa svojim partnerima iznova dokazuje svoju spremnost i snažan potencijal za dostizanje cilja koji treba da dovede do unapređenja poljoprivredne proizvodnje, sa posebnim akcentom na zaštitu naših strateški najvažnijih useva.

"Velika je čast i privilegija što danas možemo reći da partneri kompanije BASF predstavljaju elitu agrobiznisa u našoj zemlji i da praktično zajedno sa predstavnicima primarne poljoprivredne proizvodnje, distributerima i strukom idemo ka tom cilju. Za nas je to, pre svega, dokaz o snažnom međusobnom poverenju koje
smo izgradili tokom proteklih godina
", istakla je Laušević.

Prema rečima Andrije Lilića, direktora marketinga kompanije BASF za region Area West, savremena poljoprivredna proizvodnja je danas postala vrlo kompleksna sa mnogo različitih faktora koji utiču na prinose i otežavaju proizvodnju.

"Poljoprivredni proizvođači su pred brojnim izazovima, počevši od širenja rezistentnosti gde standardni preparati više ne daju dovoljno dobre rezultate u suzbijanju pojedinih štetnih agenasa, pa do ukidanja pojedinih aktivnih materija što dodatno otežava zaštitu i ograničava proizvođače da adekvatno zaštite svoje useve", izjavio je Lilić i dodaje:

"Zbog nestabilne klime i sve češćih ekstremnih meteoroloških uslova, poljoprivrednici u Srbiji su suočeni sa neizvesnostima, jer ne mogu da planiraju sezonu na način na koji su to činili decenijama ranije, a uz sve to rastu i ukupni troškovi proizvodnje." 

Duett® Turbo je novi predstavnik Revysol® tehnologije sa jedinstvenim FlexyPOWER molekulom, koji omogućava i do 100 puta snažnije vezivanje za patogen. Nakon primene stvaraju se kristalne zalihe na površini lista iz kojih se postepeno usvaja aktivna materija što osigurava dugotrajnu zaštitu. Takođe, specijalno dizajnirana formulacija omogućava lako i fleksibilno planiranje zaštite uz manju zavisnost od nepovoljnih vremenskih uslova, a pre svega niskih temperatura u momentu primene. 

Više o samom događaju, pogledajte u video-prilogu:

Foto: BASF Agro Srbija