Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Zbog čega je nova MF 9S serija traktora toliko svestrana?

Lansiranje najnovije serije traktora MF 9S premijerno je predstavljeno na Agritechnici svečanom prezentacijom ovogodišnjeg finaliste izbora prestižnog natjecanja"Tractor of the Year" - MF 9S.425.

“Serija MF 9S predvodnik je za novo doba jednostavnih, pouzdanih i povezanih traktora Masseya Fergusona. Taj je revolucionirani traktor rezultat sedmogodišnjeg intenzivnog istraživanja kupaca u cijelom svijetu, a nadahnuo je razvoj serija MF 5S, MF 6S i MF 7S – dizajniranih za poljoprivrednike od poljoprivrednika" izjavio je Thierry Lhotte, potpredsjednik i glavni direktor Masseya Fergusona za Evropu i Bliski istok.

MF 9S.425 - nova perjanica Massey Fergusona

"Vodeći asortiman traktora, koji je prvi s novim MF logotipom, temelji se na uspjehu svog visoko cijenjenog prethodnika", dodaje Jérôme Aubrion, direktor marketinga Masseya Fergusona za Europu i Bliski istok te ističe kako osim što nastavljaju pružati izvanredne performanse i pouzdanost, traktori MF 9S kombiniraju poboljšano korisničko iskustvo s inovativnom tehnologijom kako bi stvorili pravi svestrani stroj. 

Prednosti MF 9S

 • Širok izbor snažnih traktora s velikim okvirom sa šest novih modela koji nude maksimalnu snagu od 285 KS do 425 KS
 • Jedinstveni MF Protect-U dizajn sprječava vibracije dok poboljšava vidljivost i smanjuje nivo buke u kabini na samo 69 dB
 • Najbolja vidljivost u klasi iz nove, prostrane kabine od 3,4 m³ sa 6,6 m² staklene površine, koju čisti novi brisač koji pokriva 72% površine
 • Veća udobnost i smanjeni umor rukovatelja zahvaljujući novim nivoima opcija automatizacije uključujući MF AutoTurn, AutoHeadland i TIM ISOBUS Tractor Implement Management
 • Mogućnost smanjenja zbijanja tla i potrošnje goriva s novom opcijom centralnog sistema za napuhavanje guma za sve modele, plus širok izbor točkova i guma promjera do 2,18 m (VF 750/70R44)
 • Bolja izvedba i niži troškovi rada zahvaljujući ekonomičnom 8,4-litrenom šestocilindričnom AGCO Power motoru s jednim turbo, jednostavnom kontrolom emisije stepena V bez potrebe za ventilom sistema za povrat ispušnih plinova (EGR)
 • Povećana učinkovitost postignuta jednostavnim, dobro dokazanim standardnim bezstepenim prijenosom Dyna-VT
 • Modernim, složenim uređajima upravlja se s lakoćom pomoću snažne, učinkovite hidraulike velikog protoka osjetljive na opterećenje koja nudi do 400 litara/min pri 1.850 okr./min
 • Veća stabilnost i vuča zahvaljujući međuosovinskom razmaku od 3,1 m, koji održava svestranost s radijusom okretanja od 5,75 m za izvrsnu upravljivost
 • Maksimalna radna fleksibilnost od niske mase od 10.900 kg za omjer snage i težine bez premca, koji se može povećati na 18.500 kg za maksimalnu vuču
 • Veća sigurnost i veća nosivost od izvrsne bruto težine vozila (GVW) do 16 t pri 50 km/h i bruto kombinirane težine (GCW) do 50 t (ovisno o tržištu)
 • MF By You, nova tvornička usluga omogućuje vlasnicima da specificiraju dodatke za povećanje produktivnosti, udobnosti, performansi i svestranosti.

Karakteristike nove serije MF 9S

Snažan i svestran rad

Serija MF 9S nudi izbor šest modela od 285 do 425 KS. Uz jedinstveni Protect-U dizajn Massey Fergusona, svi modeli opremljeni su poboljšanim dizajnom motora i ažuriranim Dyna-VT prijenosom za poboljšanje performansi i produktivnosti. Spremni za pametnu poljoprivredu, traktori dolaze s MF Guide i MF Connect telemetrijom kao standardnom opremom, dok su udobnost i kontrola dodatno poboljšani s novim opcijama MF AutoTurn, AutoHeadland i ISOBUS Tractor Implement Management.

Jednostavna snaga motora stepena V

Snagu za sve modele MF 9S pruža renomirani šestocilindrični 8,4-litreni motor AGCO Power. Upravljanje snagom motora (EPM) povećava okretni moment do 1750 Nm i stvara do 30 KS dodatne snage pri brzinama iznad 15 km/h za priključno vratilo i hidrauličke primjene na svim modelima (osim MF 9S.425).

Motor je u skladu s propisima o emisijama stepena V koristeći pojednostavljenu verziju sistema All-In-One, koji više ne koristi EGR ventil. Umjesto toga koristi novi, jednostavan sistem punjenja, s jednim, naprednim turbo punjenjem. Ova ažuriranja zajedno uvelike povećavaju pouzdanost i smanjuju troškove održavanja. Integriran ispod kabine i u ​​kombinaciji s niskim poklopcem motora, ovaj koncept osigurava najbolju vidljivost u klasi.

Visoki kapacitet za duge radne dane, bez potrebe za punjenjem osigurava 10% veći rezervoar goriva od 660 litara, kao i rezervoar za AdBlue od 68 litara. Motor je također dizajniran za rad na hidrogeniranom biljnom ulju, kako bi se omogućio održiviji rad.

Tiha i udobna kabina

Jedinstveni Protect-U motor i kabina Masseya Fergusona pružaju nenadmašnu vidljivost i udobnost. Ključ toga je razmak od 18 cm koji izolira inkapsulirani motor od kabine. To smanjuje buku, toplinu i vibracije unutar kabine koja je, sa 69 dB jedna od najtiših na tržištu, a s obimom od 3,4 m³ i jedna od najprostranijih.

Premium sjedalo opremljeno je velikim udobnim naslonom za ruke, koji drži Datatronic 5 terminal sa zaslonom osjetljivim na dodir i Multipad joystick. Oni omogućuju optimalnu kontrolu i podešavanje svih glavnih funkcija.

Povrh karakteristike Exclusive, dodatna je opcija Professional Package, koja nudi priključak crijeva za zrak i električno napajanje postavljeno u blizini stepenica, zajedno s prijenosnom kutijom za alat, crijevom, puhaljkom i svjetiljkom.

Sveobuhvatna vidljivost osigurana je kroz ukupnu ostakljenu površinu od 6,6 m². Vjetrobransko staklo, koje se spušta prema naprijed, u kombinaciji s velikim nadvišenim krovom, smanjuje odsjaj sunca i pomaže u održavanju kabine hladnijom. Vjetrobran se održava čistim širokim zamahom velikog paralelogramskog brisača koji pokriva gotovo tri četvrtine površine (72%), dok drugi čisti bočno staklo.

Uz standardnu ​​stražnju kameru, mogu se dodati još tri za pružanje boljeg pregleda stroja, kao i ceste. Nova, napredna konfiguracija LED rasvjete od 360°, koja je uključena u ovaj pakete, pretvara noć u dan s do ukupno 23 radna svjetla uz LED duga svjetla i rotirajuća svjetla.

Kontrola dodirom prsta

Optimalan, intuitivan rad omogućen je standardnim Datatronic 5 terminalom sa zaslonom osjetljivim na dodir i Fieldstar 5 opcijom proširenog zaslona. Nova lako čitljiva digitalna nadzorna ploča MF vDisplay, koja je postavljena na stup kabine, prikazuje sve informacije o traktoru i omogućuje jednostavno personaliziranje i promjenu postavki pomoću okretne tipke na kolu upravljača. MF AutoTurn, opcija za MF Guide, automatski usmjerava traktor na sljedeću trasu.

Uz AutoHeadland dvije sekvence uvratine također se mogu automatski pokrenuti i zaustaviti, u skladu s GPS pozicijom traktora. S Trimble GPS prijamnikom koji je standardno precizan ispod metra, to ne samo da poboljšava tačnost, već i oslobađa rukovatelja zadataka koji se ponavljaju.

Ovaj paket potpune automatizacije povećava produktivnost i tačnost, smanjuje zbijanje tla na uvratini kao i potrošnju goriva uz smanjenje umora. Datatronic 5 i opcijski Fieldstar 5 terminali sa zaslonom osjetljivim na dodir, opremljeni MF Guide, MF TaskDoc i MF Connect telemetrijom kao standardom, čine pametnu poljoprivredu jednostavnom s opcijom MF Section Control i MF Rate Control za dodatno povećanje učinkovitosti.

Optimalni automatizirani rad

Opcija upravljanja traktorskim priključkom (TIM) u MF 9S seriji temeljen na ISOBUS-u i osigurava automatsko upravljanje elektroničkim funkcijama traktora u skladu s radom i zahtjevima priključka. To omogućuje upravlje i kontroliru funkcije traktora, kao što su brzina kretanja i hidraulika, što poboljšava performanse i kvalitetu rada kao i udobnost, a istovremeno smanjuje troškove i umor rukovatelja.

Zaštita tla i smanjena potrošnja goriva

Svi traktori MF 9S dolaze s opcijom novog središnjeg sustava za napuhavanje guma (CTIS) Masseya Fergusona. Upravljan putem terminala Datatronic 5 ili Fieldstar 5, brzo prilagođava pritisak kako bi se smanjilo zbijanje tla i postigla optimalna vučna sila. Koristeći dvojni kompresor od 650 l/min potrebno je samo nekoliko minuta da se pritisak u tipičnom setu guma VF 710/75R42 + VF 620/75R30 poveća s 0.8 bar na 1.6 bar. CTIS dokazano smanjuje potrošnju goriva za 10% do 15%, kao i smanjuje zbijanje tla omogućavajući do 150% veći otisak. U isto vrijeme sustav može povećati trakciju i smanjiti nepotrebno trošenje guma.

Standardni prijenosi Dyna-VT i visokoučinkovita hidraulika

Svi traktori MF 9S standardno dolaze s bezstupanjskim prijenosom Dyna-VT, s novim upravljanjem snagom za isporuku dodatnog okretnog momenta i konjskih snaga. Ima odvojeni spremnik ulja za hidrauliku kako bi se uklonio svaki rizik od kontaminacije i produžio životni vijek, a posebno je koristan pri radu s traktorskim voznim parkom.

Traktori serije MF 9S imaju prednosti poboljšanog ECO hidrauličkog sustava. To omogućuje 205 l/min pri samo 1,650 okr./min ili 270 l/min pri 1,850 okr./min čime se postižu ušteda goriva i smanjenje buke. Ulje se isporučuje pumpom otvorenog centra i pumpom zatvorenog centra, s posebnom pumpom za regulacijske ventile.

Nova opcija dvostruke pumpe zatvorenog centra koja daje 340 l/min pri 1,650 okr./min ili 400 l/min pri 1,850 okr./min dostupna je sa šest klipnih razvodnih ventila. Jedna pumpa opskrbljuje kontinuirani protok do tri ventila, dok druga osigurava varijabilni protok do ostala tri i brine se o pomoćnim krugovima, kao što je upravljač.

Hidraulički spremnik većeg kapaciteta osigurava 101 litru izvoznog kapaciteta ulja za pogon složene opreme. Za rukovanje težim alatima postoji nova opcija hidrauličke gornje poluge, s većim cilindrom promjera 120 mm, za povećanje kapaciteta dizanja na 20 t.

Nova, jednostavna prednja poluga kapaciteta 5 t, povezana s prvim stražnjim ventilom, pruža pristupačnu opciju za one koji ne trebaju prednje hidraulične spojke. Dostupne su konfiguracije s neovisnim ventilima i nude do dva prednja voda, slobodan povrat i ISOBUS utičnicu.

Konstruiran za svestranost

Traktori MF 9S izgrađeni na međuosovinskom razmaku od 3,1 m, a kombiniraju iznimnu stabilnost i agilnost. S težinom od samo 10.900 kg, MF 9S.425 nudi najbolji omjer snage i težine u klasi od samo 25,4 kg/KS, što povećava performanse. Mala težina povećava nosivost i uštedu goriva (1t dodatne težine dodaje 1 l/h veću potrošnju u transportu), ali za teške vučne radove i veću trakciju traktori se mogu opteretiti do 18.500 kg, pružajući omjer snage i težine do 64,9 kg/KS za najmanji model.

Performanse na terenu i u transportu dodatno povećava izvrsna bruto težina vozila (GVW) od 16 t pri 50 km/h, što je 1 t više od MF 8700 S, i bruto kombinirana težina (GCW) do 50 t (ovisno o tržištu). Nova ovješena prednja osovina omogućuje radijus okretanja od samo 5,75 m, ovisno o gumama. Veća stražnja polužna osovina promjera 125 mm omogućuje prijenos veće snage na tlo i podržava veća opterećenja.

Nova osovina također nudi veći izbor kotača i guma, s tvornički ugrađenim asortimanom uključujući Michelin EvoBib kao i gume velikog promjera, kao što su 2,18 m, VF 750/70R44, koje povećavaju trakciju i smanjuju zbijanje tla. Zajedno s opcijom CTIS i malom težinom MF 9S ovo dodatno smanjuje pritisak na tlo, što ga čini idealnim za pripremu tla i operacije sjetve.

foto/video: Massey Ferguson