Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Dojmovi su se slegli, a zaključci konferencije #AgroRocks isprofilirali. Pa evo ih redom:

1. Digitalnu transformaciju agrara trebamo shvatiti ozbiljnije, valja jačati ambicije u domeni primjene novih tehnologija.

2. Širokopojasni internet u ruralnim prostorima je apsolutni prioritet, jer bez njega pametna poljoprivreda ne može doživjeti puni zamah. Valja intenzivirati napore u realizaciji razvoja mreže jer plan do 2027. znači kašnjenje za ostalim zemljama EU.

3. Za bržu implementaciju digitalnih tehnologija valja uvesti poticajne mjere šireg opsega. Nije dovoljno da investicije u digitalizaciju nose samo dodatne bodove u natječajima #PRRRH već treba i razmisliti o uvođenju posebnog stupa financiranja digitalizacije.

4. Očekuje se otvaranje podataka javne uprave i kreirenje aplikativnih sučelja za lakše povezivanje, učinkovitiji prijenos informacija i stvaranje veće vrijednosti.

5. Poljoprivrednicima nedostaje edukacije i konkretne podrške u online tehnologijama, stoga treba potaknuti prijenos znanja, a kako bi se alati implementirali i donijeli iskorak u proizvodnji.

6. Potreban je sinergijski pristup svih aktera u ovom resoru: od Ministarstva poljoprivrede, preko prehrambene i agri-tech industrije, sve do obrazovnih institucija.

7. Agronomska struka mora prevoditi procese implementacije novih tehnologija u domaći agrar

#DigitalizacijaPoljoprivrede #NoveTehnologije