Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Slavol S i Rizol za soju - stimulira klijanje sjemena, ujednačeno nicanje i jači korijenski sustav

Bližimo se sjetvi usjeva, glavnoj operaciji u ratarskoj proizvodnji. Pored dobre agrotenike, poštivanja plodoreda i optimalnih uvjeta za sjetvu, za uspješnu proizvodnju posebno je bitno tretirati sjeme biostimulatorima Slavol S i Rizol za soju

Slavol S sadrži Auksin (sadrži indol -3 octenu kiselinu )koji je proizvod bakterijskog metabolizma, koji potiče rast biljaka.
Primjenom Slavola S na površini sjemena u optimalnim koncentracijama, povećava se koncentracija auksina pri klijanju i nicanju sjemena, što rezultira jačim i izduženijim korijenskim sustavom.

Ujednačeno nicanje biljaka je važno zbog prinosa i olakšane primjene agrotehničkih mjera, sve biljke su u istoj fenofazi. Jači korijenski sustav ima veću moć usvajnja hranljivih elemanta iz tla, a to sve rezultira boljom ishranom biljaka.

  • Primjena: 250ml Slavol S + 250-500ml vode na ha sjemena.

Preporučujemo tretman sjemena kukuruza, suncokreta i soje. 

Rizol za soju poboljšava ishranu bijaka dušikom

U korijenskom sustavu soje nalaze se bakterije, simbiozni fiksatori dušika, koji formiraju kvržice u kojima ove bakterije fiksiraju dušik. Procesom fiksacije dušika ove bakterije, dušik koji se nalazi u atmosferi i koji je nedostupan biljkama, pretvara se u oblik dušika koji biljke mogu apsorbirati i koristiti u ishrani. Inokulacijom sjemena soje Rizolom za soju poboljšava se ishrana bijaka dušikom, stimulira se klijanje i nicanje te povećavaju prinosi. 

Rizol za soju je tekuće gnojivo za inokulaciju koje sadži simbiozne fiksatore dušika koji formiraju kvržice u korjenu soje. Tretman se može obaviti i pet meseci prije sjetve, jer se bakterije nalaze na nosaču koji osigurava opstanak bakterija na sjemenu soje. Tretirano sjeme je obojeno. 

Rizol za soju - tekuće gnojivo za inokulaciju 200ml se pomiješa sa Slavol S - 250ml ili vodom i nanese na 100kg sjemena soje.

Slavol za soju je tekuće gnojivo za inokulaciju u kojem se bakterije nanose na nosač treseta, a sjeme se tretira neposredno prije sjetve. Slavol za soju primjenjuje se miješanjem sadržaja vrećice s vodom i nanošenjem na 100 kg sjemena soje.

foto: Agro-nika