Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Preporuke za folijarnu gnojidbu suncokreta

U intenzivnoj poljoprivrednoj proizvodnji visoki i kvalitetni prinosi suncokreta predstavljaju imperativ i izazov za proizvođače. Visoki prinos suncokreta možemo očekivati ukoliko osiguramo optimalne uvijete za rast i razvoj biljke te joj osiguramo bolju cvatnju i oplodnju. Smanjenje prinosa može uzrokovati loša kvaliteta tla, nedostatak hranjiva i vremenska neprilike.

Folijarna prihrana - za stabilne i kvalitetne prinose

Folijarna prihrana pospješuje rast usjeva i ciljano se unose potrebna hranjiva za pojedine faze razvoja. Suncokret najbolje rezultate daje na dubokim, plodnim i strukturnim tlima, slabo kisele i neutralne reakcije.

Uz važnost fosfora u početku razvoja korijena biljke i dušika za rast nadzemnog dijela, neophodno je i osigurati i kalij koji je katalizator svih procesa, te je neophodan u sintezi organskih spojeva, te djeluje na sintezu ulja u sjemenki suncokreta. Gnojidba suncokreta borom važna je redovna agrotehnička mjera, jer suncokret spada u kulture osjetljive na nedostatak bora.

Primjena Boramida u fazi butonizacije osigurava dužu cvatnju suncokreta te dolazi do veće oplodnje cjevastih cvjetova na glavici (manje šturih zrna=veći prinos).

Plan folijarne prihrane suncokreta

Dodatne napomene

Prilikom primjene folijarnih gnojiva preporuka je koristiti okvašivač Inex (0,1L/200L vode) koji je aktivator i penetrator, te poboljšava razinu apsorpcije i učinak folijarnih gnojiva.

Delumbri Limax je repelentna smjesa načinjena od koncentriranih ekstrakata biljaka i biljnih ulja bez kemijskih dodatak vrlo intezivnog mirisa. Koristi se za odbijanje puževa, zečeva, ptica i zemljišnih štetnika koji napadaju zeljaste usjeve. 

Za više informacija kontaktirajte nas na +385 31 398 027 ili agrimatco.croatia@agrimatco-eu.com

foto: Depositphotos: absurdov