Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Za zelenu gnojidbu odaberite vrhunske biljne vrste njemačke kvalitete!

Zelena gnojidba je u svijetu prepoznata kao odličan modifikator i okrepljivać tla i brzi način za vraćanje u formu iscrpljenog tla što za posljedicu ima zdraviji i bogatiji urod narednih kultura.

Zelena gnojidba u Hrvatskoj

Kod nas su najzastupljenije vrste gorušica, uljanih rotkvi, stočnog graška, facelije te još neke manje zastupljenije sorte kao i različite gotove smjese za zelenu gnojidbu
Hrvatska je kao i mnoge ostale zemlje sa velikom zamahom prihvatila ovaj model očuvanja poljoprivrednih resursa te je kao takva zelena gnojidba podržana i od strane ministarstva poljoprivrede RH koja isplaćuje poticaje za posijane kulture.

Prednosti zelene gnojidbe

Usijevi koji se uzgajaju za zelenu gnojidbu služe kao izvrsni poboljšivači mehaničkih svojstava tla, poremećenih dugotrajnim iscrpljivanjem i gaženjem.
Svojom dubokom i razgranatom korjenovom masom snažno prodiru u sve pore tla i stvaraju bolji vodozračni sustav. Ujedno se poboljšava proces prijenosa hranjivih tvari iz gornjih u donje slojeve te biljke lakše dolaze do hranjiva.

Nadzemni dio ovih biljaka odlikuje se bogatom biomasom koja ima sposobnost brze razgradnje nakon što se prije faze cvjetanja ukorporira u tlo. Tlo se pritom opskrbi velikom količinom dušika i ostalim hranjivima što znatno smanjuje potrebe za umjetnom vrstom prihrane. Nadalje je važno spomenuti snažno nematocidno djelovanje ovih kultura, obuzdavanje korova te sprjećavanje erozije tla.

U našem programu imamo nekoliko biljnih vrsta za zelenu gnojidbu

Za više informacija kontaktirajte nas na +385 98 358 116 ili info@agri-vrt.hr.

foto: Agri Vrt d.o.o.