Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Posetite onlajn događaj: Novi trendovi u zaštiti šećerne repe

Aktuelna epidemiološka situacija nas je sprečila da se zajedno okupimo i podelimo sa vama nova saznanja. Na polju kulture šećerne repe u protekloj godini došlo je do značajnih izmena u primeni pesticida. Budućnost nam donosi promenu osnovnih principa zaštite i samim tim, nalaže novu, održivu strategiju u borbi protiv ekonomski najznačajnijih korova i bolesti šećerne repe.  

Kompanija ADAMA ima nova rešenja koja nude jednaku ili,u nekim slučajevima, bolju i efikasniju zaštitu ove kulture. Odlučili smo da podelimo sa vama važne informacije o našim novim proizvodima, kao i rezultate i stavove najeminentnijih stručnjaka na polju ove kulture u našoj zemlji. 

Ukidanja određenih aktivnih materija (desmedifam, hlorotalonil, propikonazol…), došlo je do povlačenja nekih preparata sa našeg tržišta sa primenom u usevu šećerne repe. Ovo je dovelo je do značajnih izmena u principim zaštite ove ratarske kulture. 

Pogledajte video prezentacije na ovom LINKU koje smo pripremili za vas, a nakon toga možete da se registrujete i dobijete prateći propagandni materijal u sklopu predavanja.  

Vođeni idejom da vam damo najbolju preporuku u zaštiti vašeg useva od ekonomski najznačajnijih korova i bolesti, dva najeminentnija stručnjaka i poznavaoca u oblasti zaštite šećerne repe, predstaviće nova rešenjima i nove pristupe u zaštiti šećerne repe. 

Eminentni predavači govore o zaštiti šećerne repe

Kako zaštititi šećernu repu od korova i nakon izbacivanja aktivne materije desmedifam govoriće naučni savetnik Instituta za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, dr Goran Malidža. Dok će direktor Istraživačko-razvojnog centra Sunoko i viši naučni saradnik Instituta za zaštitu bilja i zaštitu životne sredine Beograd, dr Nenad Trkulja predstaviti nove trendove u zaštiti šećerne repe gljive Cercospora beticola, prouzrokovača ekonomski najznačajnije bolesti ove kulture.

Predstavićemo vam novo rešenje za suzbijanje korova u usevu šećerne repe i novi osnovni herbicid Powertwin kompanije ADAMA. Upoznaćemo vas sa inovativnim fungicidom Spyrale, koji u svom sastavu ima apsolutno nov molekul za naše tržište, što ga čini značajnim sa aspekta antirezistentne strategije. Moćnu kariku i osveženje u programu zaštite šećerne repe od gljive Cercospora beticola. 

Kako prisustvovati onlajn prezentaciji?

Pogledajte video prezentacije na ovom LINKU koje smo pripremili za vas, a nakon toga možete da se registrujete i dobijete prateći propagandni materijal u sklopu predavanja.  

Nadamo se da su informacije koje smo vam predstavili bile korisne i da će vam, tokom ove prelazne godine, pomoći u postavljanju planova za zaštitu kultura i sprovođenju nove strategije u borbi protiv korova i bolesti. Takođe, nadamo se da su  činjenice izložene u prezentacijama otklonile svaku sumnju da su nova rešenja jednako efikasna: sa gubitkom određenih aktivnih materija došlo je do promene u postavci sredstava za zaštitu bilja, ali je efikasnost ostala i dalje na visokom nivou. 

Za dodatne savete, naše kolege vam uvek stoje na raspolaganju za sve nedoumice oko primene preparata kao i za terensku konsultaciju: http://bit.ly/ADAMAkontakt

Foto: ADAMA Srbija