Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Fašange su i ludi su dani, rad' šta 'oćeš, niko ti ne brani!, poručuje KUD Baranjski Šokci koji u suradnji s Karašickom Republikom (Ogranak Draž) organizira tradicionalnu fašansku povorku lipi i strašni buša po selima Draž i Gajić. Buše će se održati u subotu 26.2. od 12 sati gdje se okupljaju ispred poznatog kafića "Kod Džonike" , a vrhunac i najatraktivniji dio je paljenje ulica u 18 sati u Gajiću kod Društvenog doma. Buše prati Tamburaški sastav "Crne svinje“, a putem se staje na nekoliko stajališta gdje ih gazde kuća časte vinom, rakijom i domaćim proizvodima.
Baranjske buše održat će se i u Topolju u ponedjeljak 28.2. i srijedu 1.3. od 12 sati, dok će u Duboševici na tzv. lakomi četvrtak (24.2.) od biti održane Male buše. Dječja povorka kreće kod crkve oko 15 sati uz pratnju tamburaša.
U Hrvatskoj su, kažu, najpoznatije Petaračke buše koje se organiziraju u Baranjskom Petrovom Selu, dok one svjetskog kalibra (UNESCO) održavaju se u Mohaču u Mađarskoj, no sve je to dio istog šokačke pokladnog običaja, samo razdvojenog granicom.