Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

OLT, nekada industrijski gigant, a danas tema izložbi i platforma za kulturno uzdizanje.

Osječani i njihovi gosti su ovih dana imali prigodu iznova proživiti život nekad najveće tvornice i njenih 3500 radnika. Moglo se okrenit jednu na eks na šanku Metalca - kultne gostionice u kojoj su radnici OLT-a započinjali dan trzajem s nogu, probati radnički sendvič, upoznati arhitekturu, proizvode te život i anegdote radnika.

U prostoru udruge Osječka tvornica ideja uz izložbu OLT TIMES od 13. do 15. prosinca 2019. - inspiriranu industrijskom baštinom prikupljenom i spašenom iz napuštenog pogona tvornice OLT.

Osječani nose identitet Osijeka kao industrijskog grada. Budi li to pozitivne ili negativne emocije? Rast, doseljavanje i razvoj jednog grada projiciran u život i urbanu kulturu jednog doba. Ili ono drugo, propadanje, degradacija prostora i izazove sadašnjosti?

I pozitivne i negativne, već pomalo izblijedjele ili one još svježe emocije, zapisane su u materijalnim ili nematerijalnim tragovima, u industrijskim pogonima, slikama, fotografijama, strojevima ili u trajno neizbrisivim memorijama radnika i svih nas.

Započinjemo niz sa anegdotom: „ Ja sam uvijek bila najbolja radnica i gurala normu pa sam za nagradu imala zastavicu na svom stroju“. Tko bi danas pristao na ovu nagradu? Koje su anegdote vaših roditelja, baka i djedova?

OLT nije iznimka, nije početak, ali nije ni kraj priče o industrijskoj baštini!

I sjetan i sretan istovremeno.