Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Zdrava hrana uz pivo
Daruvarski ugostitelji odlučili su sa svojom ponudom biti sastavni dio odredišta izvrsnosti zdravstvenog turizma, grada čija gastronomija oslikava povezanost hrvatske i češke gastronomske kulture; grada vrhunskih piva, bogate povijesti i najstarijeg ginka na svijetu.
U projektu pod nazivom 6-i elementi koji provodi Turistička zajednica Daruvar Papuk u suradnji s poduzećem Abisal – Klub Gastronaut, okupljeni su daruvarski ugostitelji : Restoran Little ITALY Pub, Restoran Kavana Queen, Pizzeria Kapelica, Restoran TERASA i Restoran TAVERNA Daruvarske toplice, Bistro MOST WANTED, Zdravljak Orijent i Gostionica SRCE.

Prezentacija projekta je održana 01. veljače 2023. Projekt su predstavile direktorica Turističke zajednica Daruvar-Papuk Ivana Plažanin Vuković i voditeljica projekta Karin Mimica (Abisal, Gastronaut). Daruvarski 6-i elementi: vlasnici i voditelji restorana Dražen Leš (Queen), Marko Pilat (Little Italy Pub), Antun Horvat (Kapelica), Adriano Popoušek (Terasa), Dragan Gazibara (Taverna), Aleksandar Šteković (Srce), Faruk Demiri (Orijent) i Sani Bahnik (Most Wanted), prezentirali su delicije koje su uvrstili u ponudu na teme: Jela koja jačaju imunitet i Daruvarski parovi.

Tijekom zimskih mjeseci, na zajedničkom jelovniku 6-i elementi – Jela koja jačaju imunitet, u daruvarskim restoranima se nudi barem jedno jelo zasnovano na nekom od sastojaka koji jača prirodni imunitet – kadulja, češnjak, đumbir, ljuta paprika, kurkuma, hren i med.

Pod jelovnikom Daruvarski parovi, 6-i elementi sljubljuju jela s namirnicama iz okolice Daruvara s točno određenim craft pivama 5th Element te Staročeško pivo ili pak s daruvarskim vinima te prirodnom limunadom i domaćim jogurtom.
Obje teme – i jela koja jačaju imunitet i sljubljivanje jela i piva se prvi puta u Hrvatskoj javljaju na razini odredišta.
U pripremnoj fazi projekta, ugostitelji su se educirali pod vodstvom Gastronaut edukatora Siniše Križanca (marketing i upravljanje, jela koja jačaju imunitet), chefa Dragan Visković (Jela s namirnicama koje jačaju imunitet, suvremeni i zdravi načini pripreme hrane), Gorana Gazdeka (Kreiranje pivske karte i slaganje piva s jelima) te Diane Gluhak Spajić mag. nutricionizma. (Prilagodba gastronomske ponude osobama s različitim potrebama). Podršku edukaciji pružili su i Krešo Marić iz Pivovare Daruvar, Mladen Prević iz Ribnjačarstva Končanica i Milena Kelemin iz Pčelarstva Daruvar.
Nude se sljedeća jela:Restoran QUEENPileći wok s povrćem, đumbirom i čilijem, Sporo pečeni lungić u kremi od đumbira i oyster umaka, Restoran LITTLE ITALY PUB Sporo pečeni lungić u umaku od kadulje i grožđica, Restoran TERASA Krem juha od špinata, Bezglutenska tjestenina sa fileom pilećih prsa, rajčicom i svježom crvenom paprikom, Hladna salata od brokule s limunom i češnjakom, Bistro „Most Wanted“Sporo pečeni juneći ramstek, palenta s kurkumom i salata od celera, mrkve i ljubičastog kupusa, Gostionica SRCE Ljuti Fiš paprikaš s tjesteninom,Pizzeria KAPELICA Lepinja iz krušne peći s vrhnjem i umakom od češnjaka, Zdravljak ORIJENT Domaći jogurt s medom od lipe
Baklava od daruvarskih oraha i domaća limunada Restoran Taverna Krem juha od slanutka i sušenih gljiva, Punjeni pureći file (s miksturom od graha, leće i bučinih sjemenki) od šljiva i maslacem),
umak od hrena, vrhnja i kopra; integralna riža sa brazilskim oraščićima; salata od mrkve, batata i brokule.
Daruvarski parovi u ponudi 6-ih elemenata:Restoran QUEENGulaš od divljači iz daruvarskih šuma s domaćim njokima uz kojeg predlažemo 5th ELEMENT IIPA, jako ale pivo.Restoran je poznat i po roštilju te mesnim platama.
Restoran LITTLE ITALY PUB Biftek u umaku od daruvarskog cabernet sauvignona uz kojeg predlažemo Cabernet sauvignon Horvat.Restoran je inače poznat po steak-ovima, biftecima, pizzama i sjajnoj atmosferi u kojoj dolaze uživati i gosti iz drugih destinacija.
Restoran TERASA Daruvarski parovi: Krem juha od šumskih gljiva,Kuhana svinjska koljenica, knedle s kiselim kupusom;Šufnudle s mljevenim lješnjacima Uz ova jela 5th ELEMENT ABA, American blond ale pivo.Restoran je poznat i po specijalitetima češke kuhinje.
Bistro „Most Wanted“
Burger od junetine s bilogorskih pašnjaka, umak od dimljenog čilija  uz kojeg predlažemo pivo 5th ELEMENT Stout 42.Restoran je poznat po kreativnim burgerima i salatama s namirnicama malih dobavljača.
Gostionica SRCE Pijani šaran s ribnjaka Končanica uz kojeg 5th ELEMENT GERWEISS, pšenično ale pivo.
Svježi šaran pohani u pivskom tijestu s krumpir ili grah salatom uz koje predlažemo 5th ELEMENT GERWEISS, pšenično ale pivo.Restoran je poznat po svježoj slatkovodnoj ribi s Ribnjaka Končanica i gablecima.
Pizzeria KAPELICA Tradicionalne krvavice s policama krumpira i kiselim kupusom uz koje predlažemo 5th ELEMENT FES 4.2., jako tamno ale pivo. Restoran je poznat po tradicionalnim gablecima te pizzama i lepinjama iz svoje krušne peći.
Zdravljak ORIJENTBurek od sastojaka koje proizvode lokalni dobavljači s domaćim jogurtom.
Zdravljak je poznat po burecima i jogurtu iz vlastite proizvodnje.
Restoran Taverna Daruvarska juha od krumpira,Punjeni juneći steak (s mozzarellom, feta sirom i špinatom); dizane knedle na pari; karamelizirani umak od luka; miješana salata uz koje predlažemo 5th ELEMENT ABA, American blond ale pivo.Tačkrle s pekmezom (tradicionalno jelo češke kuhinje) uz koje 5th ELEMENT FES 4.2., jako tamno ale pivo.Restoran je u sklopu lječilišnog hotela Termal.
Pripremio: Tomislav Radić
Snimke :Predrag Uskoković, TZ Daruvar- Papuk, Gastronaut