Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Advent kod Matije
U strogom centru Zagreba, u dvorištu Tkalče 12 danas počeo je Advent kod Matije. Osmislio ga je poznati zagrebački ugostitelj Matija Nikolić pretvarajući naoko jednostavno gradsko dvorište (u kojem se nalazi lokal Wok by Matija) u blagdansku čaroliju! U dvorištu će se tijekom cijelog Zagrebačkog Adventa, moći uživati u domaćoj hrani, kvalitetnom kuhanom vinu, ali i odličnoj zabavi.
Čuček u Kini, rastepena krvavica,zimski wok, buncek dog samo su neke poslastice u najveselijem zagrebačkom dvorištu a uvod u Advent kod Matije- bio je u četvrtak 24. 11. 2022. Među brojnim uzvanicima bili su i Uršula Tolj, Zoran Vakula, Mirta Zečević i drugi poznati gosti.
Čuček na indijski, kineski ili zagorski? U mekanom tartaruga pecivu je piletina s dodatkom začina karakterističnih za kinesku, indijsku ili tradicionalnu, zagorsku kuhinju. Čuček na indijski je spoj curry umaka, povrća, piletine i sira. Čuček na kineski je nešto intenzivnijeg okusa, a piletini bez antibiotika "Međimursko pile", koje Matija koristi u svim svojim wokovima je dodan Szechuan umak i drugi kineski začini,povrće i sir. Čuček na zagorski je kombinacija piletine, špeka, domaćeg povrća i sira s tradicionalnim zagorskim začinima.
U Adventsko vrijeme jedu se kobasice, buncek, krvavice s kiselim zeljem. U Adentu kod Matije nudi se posebna ponuda tartaruga sendviča u kojima je 'rastepena krvavica', 'rastepena sarma', buncek dog, ali i "Brko i Brko" kobasice među kojima je domaća, kranjska, češnjovka, vepar i kranjska sa sirom.
Za ljubitelje pečenja Matijini stručnjaci Brko i Brko za vrijeme Adventa svakog će dana peći buncek, rolanu vratinu i odojke.
“Svakog će se dana kuhati kuhano vino po posebnoj recepturi” - kaže Matija i otkriva da dodaje kuhanom vinu anis, šumsko voće, limetu i prah aronije.
U vrijeme Adventa Matija je osmislio posebnu ponudu za najmlađe. Klincima je na meniju Polidog za kojeg se koriste Poli hrenovke Perutnine Ptuj PIPO Čakovec, izrađene od 90% najkvalitetnijeg pilećeg mesa i koje ne sadrže gluten i imaju Halal certifikat. Kao slastica pripremaju se fritule prelivene čokoladom, vanilijom ili jagodom.
Advent kod Matije kreće 26.11.2022 i taje sve do 01.01.2023, a čarolija dvorišta počinje svakog dana od 17:00 sati i traje sve do ponoći. Od 19:00 sati pa sve do 23:00 sata, svakog dana za odličnu atmosferu zadužen je DJ s zadatkom - dvorište ispuniti zvukovima popularnih Božićnih hitova uz koje će se i zaplesati!
Pripremio: Tomislav Radić
Snimke: Marko Čolić