Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Dani okusa hrvatske tradicije
Treći nacionalni Dani okusa hrvatske tradicije održavaju se od 18. do 28. studenog. Organizira ih 11 županijskih turističkih zajednica u suradnji s lokalnim ugostiteljima, nosiocima standarda Okusi hrvatske tradicije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta.
Ljubitelji dobre hrane u 101 ugostiteljskom objektu mogu uživati u lokalnim jelima spravljenim od tradicionalnih namirnica i po tradicionalnim recepturama.
Svaki objekt nudi po dva menija od najmanje tri slijeda i to po cijenama već od 95 kn Popis svih restorana koji sudjeluju u manifestaciji te njihovih posebnih menija može se pronaći na www.okusi.hr .

Na konferenciji za medije održanoj u Zagrebu u restoranu Potkova, jednom od nosioca standarda, idejni začetnik i voditelj projekta Borislav Šimenc istaknuo je kako je želja svih uključenih da u narednih nekoliko godina Dani okusa hrvatske tradicije postanu jedan veliki nacionalni festival s nizom novih sadržaja koji će se razvijati i nadograđivati na ovu već postojeću gastronomsku ponudu u restoranima.
„Sve ono što danas nudimo suvremenom turistu ima svoj korijen u tradicijskim kuharicama naših baka i prabaka, a priprema se od naših autohtonih namirnica, iz naših polja. Nakon što smo preživjeli ova krizna vremena, nastavljamo dalje s ovim projektom koji njeguje hrvatsku tradiciju i promovira Hrvatsku kao destinaciju turizma, ali i pokazuje da hrvatska gastronomija ima snagu biti motiv dolaska u destinaciju.“ - istaknula je Rujana Bušić Srpak, direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije i predsjednica Savjeta projekta.

Na samom završetku događanja, Nikola Štefanović, domaćin u restoranu Potkova još jednom je sve pozvao da posjete manifestaciju Dani okusa hrvatske tradicije koji se održavaju na području 14 županija diljem lijepe naše.
Pripremio: Tomislav Radić
Snimke: Željko Novaković