Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Tomci dobili ekološki certifikat

Obitelj Tomac po mnogočemu visoko podiže ljestvicu kvalitete i prepoznatljivosti svojih vina, a najnoviji dokaz njihove uspješnosti stjecanje je ekološkog certifikata.

Ekološki pristup budućnost je Plešivice, ali i ostalih vinskih regija,koje se okreću„iskrenim“ vinima kod kojih korisnik točno zna što mu se nalazi u čaši. U prijelaznom su razdoblju za stjecanje ovog certifikata i vinarije Tomac&Bajda, Korak, Šember i Ciban.

Talijanski biodinamičar i enolog Michele Lorenzetti Tomce je uveo u svijet biodinamike, koja koristi samo prirodna sredstva.. Obitelj Tomac u jesen ulazi i u prijelazno razdoblje za njemački Demeter certifikat koji ima još strože odredbe ekouzgoja.

Obitelj Tomac već je dva puta ove godine prezentirala biodinamička vina i Plešivicu i to na najvećem sajmu biodinamičkih vina Raw wine održanom u New Yorku, a potom i u Londonu te je pozvana i na prezentaciju svojih proizvoda u Berlin.

Ekološki certifikat izdaje Ministarstvo poljoprivrede, a put do stjecanja ove oznake je zahtjevan, no u konačnici potvrđuje kvalitetu i posvećenost proizvođača ekouzgoju.

Pripremio: Tomislav Radić
Snimke: Marko Čolić