Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

„Od vinograda do stola“

Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu počinje s provedbom programa cjeloživotnog učenja, obrazovanja odraslih, „Od vinograda do stola“. Program podrazumijeva stjecanje osnovnih znanja iz vinogradarstva i vinarstva, namijenjenih široj publici. Ciljana skupina su manji i srednji proizvođači grožđa i vina, kako za vlastite potrebe, tako i oni tržišni. Također, pojedini dijelovi programa mogu biti zanimljivi trgovcima, ugostiteljima, novinarima ali i drugim potrošačima, ljubiteljima vina, koji žele naučiti više. Program bi se izvodio kontinuirano tijekom cijele godine, u unaprijed planiranim terminima (blokovima predavanja), najčešće vikendom (petak popodne – subota ujutro). Blokovi teorijske/praktične nastave (tematske cjeline) bi se planirale u najprikladnijem razdoblju godine (kada i inače za nekim temama vlada interes), što bi dodatno pridonjelo atraktivnosti programa. Nastava bi se odvijala na Fakultetu, a praktični dio na pokušalištu Jazbina i na terenu (kod proizvođača grožđa i vina).
Više na https://www.agr.unizg.hr/hr/1172/Program+cjelo%C5%BEivotnog+obrazovanja+%E2%80%9EGro%C5%BE%C4%91e+i+vino+%E2%80%93+od+vinograda+do+stola%E2%80%9C
Završetkom programa stječe se kvalifikacija, „Uvjerenje o osposobljavanju za poslove vinogradara i vinara“, koja se upisuje u radnu knjižicu, što može biti vrlo poticajno za neke skupine potencijalnih polaznika(broj polaznika je ograničen).
Na snimci: Edi Maletić i Ivan Pejić

Pripremio: Tomislav Radić
Snimka: Željko Suhadolnik