Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Enosophia za dame

U najvišem gradu u Hrvatskoj, u Delnicama u Gorskom kotaru, blizu mora i u gorju, pored skijališta Platak organiziran je "Ženski vikend". Skijanje, ženske radionice, fina hrana, vina i likeri, sadržaj je 12. Women’s days by modniALMAnah vikenda, kojeg je osmislila stilistica i modna savjetnica Alma Premerl Zoko.
Nakon cijelog dana ‘na snijegu’ večera je bila na Petehovcu. Što se te večeri našlo na stolu? Juha od gljiva ubranih u Gorskom kotaru uz što se savršeno uklopila netipična graševina Enosophije, bijelo vino Trs No.5 iz berbe 2020., koje je dobilo to ime zato što se graševina, kao najzastupljenija sorta, nalazi na svakom petom trsu hrvatskih vinograda. Putem mobilne aplikacije s etikete Trsa No. 5 može se očitati posebno skladana glazba koja, kako kažu, poboljšava okus vina i koja se mijenja svaka tri mjeseca. Ta graševina iz berbe 2020. dobila je broncu na najprestižnijem svjetskom ocjenjivanju vina Decanteru. Trs No.5 proizveden je blagom sur lie metodom, odležavši četiri mjeseca na finom talogu.
Uz lovački gulaš od jelena ili vepra (prema izboru), Enosophijini prezenteri Marko Jovanović i Hrvoje Sarić na originalan su način poslužili Frankovku Miraz 2018, bogato i moćno vino, odnjegovano u bačvama od slavonskog hrasta što mu daje poseban šarm i privlačnost.
Enosophia je inače novi brend vinarije Feravino iz Feričanaca, kojim žele naglasiti holistički pristup potrošaču, ali i brigu za ekologiju, održivi razvoj i bolje pozicioniranje Slavonije kao poželjnog vinskog turističkog odredišta.
Nedjeljno jutro iskorišteno je za dvije radionice posvećene zdravom životu.
Boravak u Delnicama i Primorsko goranskoj županiji završio je uz Jelenu Holenko (Lynx and Fox) koja je cijelu grupu povela u razgled Delnica. Nevjerojatno je bilo vidjeti koliko je u ovom pitoresknom gradiću u srcu Gorskog kotara jak sportski život. Za njega je zadužen Goranski sportski centar koji svakodnevno privlači Delničane. Jelena Holenko je otkrila kako se u ovom gradu svako dijete bavi nekim sportom, a na klizaljkama, u bazenu, na boćalištu se vide i stariji građani.Tijekom razgleda Delnica, Jelena Holenko je otkrila kako je 2018.godine palo 182 cm snijega i pokazala u centru grada mjesto za poljupce, upoznala grupu s Crnoluškim karnevalskim pokladnim zvončarom Pesnikom koji tjera zimu, ali i otkrila ljepote susjednog Broda na Kupi.
Viseći most na rijeci Kupici čiju vodu piju Gorani, Vilinski gaj kao mjesto gdje se rijeka Kupica ulijeva u Kupu ali i muzej Kaštel Zrinski samo su neka mjesta koja valja posjetiti.
Vikendu žene nazdravilo se u kultnoj destileriji rakije Kuća prirode Kotač u Lokvama u kojoj je Vid Arbanas, ispričao priču o tome kako se pije aperitiv, a kako digestive tijekom obroka. Predstavio je svoju, zlatom nagrađenu, zvijezdu destilerije Papru rakiju od 14 goranskih trava i 4 vrste goranskog korijenja u rakiji od muškatnog grožđa.
Pripremio: Tomislav Radić
Foto: Nikola Zoko