Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

ABC sir je izvozni adut Belja


S četrdeset godina tradicije proizvodnje ABC sir je jedan od najdugovječnijih brendova na tržištu uz koji su odrasle generacije potrošača. Više od polovice ukupne proizvodnje se izvozi. ABC sir se danas može naći na 20 tržišta na 3 kontinenta, a rast prodaje nije usporila ni globalna pandemija. Čak suprotno, tijekom pandemije došlo je do povećane potražnje na domaćem tržištu, a vrhunac potražnje bila je ovogodišnja uspješna turistička sezona na početku koje je zabilježen rast prodaje od 15%.

Poslovni rezultati ABC sira još su značajniji ako se promatraju kroz novu Zajedničku poljoprivrednu politiku koju je Europski parlament usvojio potkraj prošlog mjeseca i koja u prvi plan stavlja konkurentnu poljoprivredu koja proizvodi kvalitetnu hranu za stanovništvo i pridonosi boljem životu stanovnika ruralnih područja. ABC sir se proizvodi isključivo od mlijeka s farmi Belja i ima sljedivost od polja do stola.

Tomislav Radišić, direktor Tvornica mliječnih proizvoda Belje u Osijeku i Belom Manastiru, ističe „Belje je prije četrdeset i jedne godine počelo proizvodnju ABC sira od mlijeka s vlastitih farmi i tome smo ostali vjerni do danas.“

ABC sir je u osnovi vrlo jednostavan proizvod jer nastaje od samo tri sastojka: mlijeka, vrhnja i malo morske soli. Tajna njegova uspjeha je u autentičnom okusu i vrlo visokoj kvaliteti osnovnih sastojaka. Jednako je važna kvalitetna ishrana i dobrobit krava na svakoj beljskoj farmi, proizvodnja domaćeg vrhnja i morska sol iz Jadranskog mora.

Pripremio: Tomislav Radić